Saturday, December 31, 2011

last entry untuk tahun 2011

salam.. sehat semua ?
aduiii da nak masuk 2012 pulak..
oke ar..

mari ramai-2 tanamkan azam baru untuk tahun 2012..

2011 tetap dalam kenangan ! huwaaa !!

aduiii penat pulak,.. tengah taip laju ni sebab tinggal 2 minit nak masuk 2012..yeaahhh !!!!

jumpe lagi !!! salam !!!

#ps pasti rindu 2011 !!!

Monday, December 19, 2011

Im Working as a (bla bla bla =P)

salam semua.. sehat ? harap-2 sehat yekk.. oke hari ni ade pengalaman baru dalam hidup meow.. kerja kerja kerja kerja ! haha

meow bekerja sebagai Airport Guest Assistant (AGA) di KLIA.. so kalau korang nak terbang-2 tu dan terjumpe meow (in case kalau korang kenal dan ada terasa nak tegur =P) , macam biasa tegur dengan perkataan "meow-meow" haha !

ade hati nak orang tegur padehal sape ar meow ni..haha (saje suke-2) hehe..

dan tempat meow bekerja di check-in counter, atau departure gate domestic and international..

pengalaman + duit = syurga ... hahaha setuju ? hahaha

belum tolak sakit kaki, penat lagi..tapi takpe..inshaAllah semua oke..

so nak tido, esok masuk keje kol 6 pagi, huwaaa !!

chawww !!

Saturday, December 17, 2011

Sebelum kerja, kita ENJOYYYYYYY !! =)

salam semua.. dan selamat pagi..dah hari sabtu da kan..pagi-2 ni meow nak menulis sekejap..hehe
pagi ni meow balik Perak..yihaaa ! nak balik Lumut.. ta saba nak lepak tepi pantai..hihi


pantaiiiii =)



tapiiiiiii, esok meow kena balik Sepang ar.. balik sorang-2 pulak tu naek bas.. haa taw kenapa meow balik dulu daripada family ? sebbaaaabbbbbbb meow start kerja hari isnin nie.. Alhamdulillah kerja da approved..hehe

family meow balik Sepang hari isnin, so meow terpakse balik dulu esok..tapi ! sape nak amek kat Pudu ! aduyaaaiiii tulung-tulung ! gagagaga =)

so, sebelum kerja hari isnin nie, nak lepak puas-2 kat tepi pantai.. ha ? kerja ape ? jeng-2 !!! korang-2 kalau pergi KLIA tu kalau terjumpe meow tu tegur-2 ar yek ! opssss terkantoi pulak kerja kat mane..hehehe

orait-2 nak packing...chawwww !!!


hihihi


*meow2, kalau terjumpe sebut "meow meow" kuat-2 oke..hahaha

Wednesday, December 14, 2011

Alhamdulillah, STPM berakhir dengan suka dan duka =)


salam semua ! huisshh rase macam baru belajar menaip je nie.. tibe-2 lembab pulak jari ni menaip huruf-2 nie..hehe.. ini ar penangan exam.. (sory ar kalau ayat meow BAHASA MELAYU sangat sebab masih terkesan dengan exam.hehe)

setelah beberapa bulan meow "berpuasa" dalam dunia on9 nie, kini secara rasminya meow kembali.hehe. seperti janji meow yang terakhir sebelum ni yang meow akan update hari last paper meow kan ? so this is it ! hehe..rindu kat blog tak terkira, sayang kat blog tak terbilang ! wah wah ! =)


yahooooo !!


alhamdulillah meow berjaya juga bertempur dengan STPM ni. sepanjang tempoh tu, rase macam nak gile je.. terkenang saje wajah-2 gembira habes exam. setiap mase meow tengok kalendar. ta sabar nak tunggu 14 Disember 2011 nie..hehe

oke ar, STPM kali ni macam-2 dugaan dan cabaran.. ade paper yang buat meow rase macam meow ni pandai sangat ! tapi ade juga paper yang meow rase meow ni b*ngap sangat.hehe.. so sekarang tawakal sahaja sambil menanti keputusan maybe keluar bulan februari or awal mac.

suka dan duka ? hehe wajib nak story.. biasa ar kan. dalam seronok-2 da abes exam, terasa hati juga sebab da habes tempoh pakai baju sekolah.. da takde tingkatan 7 pulak lepas nie.. seronok sebab exam da abes dan duka sebab tak dapat masuk kelas balik.huhu


rindu pakai baju ni lagi. =)


so kepade blogger laen yang menge-wish kepade meow, terima kasih sangat-2 yang tak terhingga sebab mendoakan meow sepanjang tempoh tu.. meow juga harap blogger laen berjaya jugak tak kira ape yang korang buat ! amin !

oke setakat ini saje entry janji yang diikat oleh meow, jadi selamat bercuti !

*adess penat basuh rambut sebab melekat tepung akibat seronok sangat baling tepung lepas abes exam ! gile ar korang..haha


Saturday, October 22, 2011

STPM just around the corner..will be back 2 months later =)

salam sume..hari nie da 22 oktober 2011..dan bulan depan 21 november 2011 meow da start bertarung dengan STPM..so meow nak berehat daripada ber-blogging selama tempoh exam meow..

walaupon meow da jarang update lately nie, especially bulan september and october nie tapi meow tetap jengah2 blog bloggers laen..

so selama meow hilang sebentar nie, doa2 kan meow dapat jawab dengan tenang dan baek sekali..doa banyak2 sikit oke..hehe..dan meow doakan juga rakan-2 blog yang laen sentiasa berjaya walau ape pon yang korang buat oke !

dan tak lupe, bloggers yang calon STPM tu meow wish all the best oke ! eyhhh tak lupe adek-2 yang nak amek SPM 14 november 2011 ni pon goodluck ! haha

inshaAllah meow akan kembali pada 14 disember 2011 yg merupakan tarikh terakhir paper meow ! huhu
oke ! lets begin a new determination ! haha
mood : nak masuk USM @ UM !!!!! hahaha

doa anda akan mengiringi kejayaan meow..thx sangat-2..

akhir kata, meow2 meowwwwwwwwwww =) =)

Monday, October 10, 2011

kenapa nak pass MUET ?


salam readers..dalam mood exam macam ni tercari2 entry apekah yang menarik untuk meow conteng dalam blog nie..ermmm memandangkan esok da start exam MUET for second test, gigih la jari2 meow nak tulis pasal MUET..

those yang repeat MUET setelah kecewa dengan result anda yang lepas tu harap pass la yerk kali nie.. ade ke felling nak repeat kali ketiga ? ohhhhnonononooo tanok2..

so dengar lah nasihat budak yang dapat band 2 je nie (meow la tu) hihihi..harap2 ar kali ni lepas..band 3 pon jadi la..result yang lepas tu lagi 8 point nak dapat band 3..eshhhhhh

kalo pass MUET ni senang cikit..senang la nak minta course yang power2 time degree nanti..kalo band 2 je nak bawak ke mane kan..memang la dapat masuk U jugak tapi kalo course yang kite minat tu tibe2 nak MUET result at least band 3, tak ke berdarah telinga ko mak ngah ? haha

so, for MUET candidates, i wish u all da best for speaking test tomorrow n other papers on november..
chek chek chek chekidaouttttt !

goyangkan pinggul anda di blog meow sambil menekan iklan nuffnang meow ! meow meow ! hihi


*agak2 dapat bape la meow nanti yerkk..band 4 band 4 !!! hahaha..aminnnnnnnnnnnnnn

Tuesday, October 4, 2011

hukum hudud perlu ada kat sekolah..

salam semua..harap2 sehat la yer..
tade nak cakap banyak..tengok title pon da panass..
yess meow setuju dengan hukum hudud nie..

mesti taw kan ape maksud hukum hudud nie kan.. tapi meow bukan nak cite politik2 kat sini yer.. sila jauhkan minda politik bila masuk dalam blog meow ini okeh. =)

bukan ape, kalo la hukum hudud nie ade, kurang lah sikit kes2 jenayah nie..tak kira ar kat mane pon..
tapi kalo bole meow nak request kat sekolah pasal hukum hudud nie..
terutamanya sekolah meow nie..

"pengetua, pengetua, boleh tak laksanakan hukum hudud kat sekolah nie ?? sekolah nie je, sekolah laen tade pon takpe..janji sekolah yang nie ade..boleh pengetua ?"

motif ???

kalo hukum hudud nie dilaksanakan kat sekolah nie, tade ar kes kecurian berlaku kat sekolah..tade ar barang2 cikgu hilang, tade ar SIDE MIRROR AKU NI HILANG,yess meow ulang lagi : TADE AR SIDE MIRROR AKU HILANG..yess ! nak dengar lagi ? TADE AR SIDE MIRROR AKU HILANG.. ape yang penambah rasa bahagia dalam hati kecil meow nie ialah : PATAH 1 (SATU) KALI , HILANG SEBANYAK 2 (DUA) KALI... dalam kawasan sekolah lak tu..

kalo sekali je aku tak kesah ! tapi kalo sampai 2 2 moto aku pon ko kebas pe kesnye ? haisshhh
hari tu meow bawa moto EX5, side mirror kene curi satu..tinggal sebelah je..bole sabar lagi..
tu pon da kene tengking ngan ayahanda terchenta taw !

tadi pulak bawa moto LAGENDA, dua-dua lesap ! sebelum tu dah patah satu,.aumakkkk koooooo..agok2 le wehh..bapak aku keje bukan nak beli side mirror je untuk ko amek..memang bapak aku nie murah hati sangat nak beli side mirror dua bulan sekali kan ?

awal tahun side mirror patah sebelah, tataw sape buat. dua bulan lepas side mirror hilang sebelah, hari nie side mirror hilang 2 2, langsung tade.. esok luse ko angkut la moto aku tu sekali..
aku pon gigih doa mintak2 abah aku da pegi keje tadi..sebab aku takut kene marah lagi..balik2 tadi abah aku ade lagi..naseb baek die tengah tido..

hey pencuri ! ko taw aku SAMPAI KOREK TABUNG TAW NAK BELI SIDE MIRROR BARU PETANG TADI !!! aku pon gigih keluar umah senyap2 tanak bapak aku sedar aku keluar..enjin moto pon aku start bile da jauh dari rumah..terus aku pegi kedai beli side mirror baru..

ya Allah, aku ta paham kenapa mesti ade orang yang jenis macam nie..kalau lah aku balik sekolah tadi eksiden sebab ta nampak kete dari belakang, then aku mati kat situ, takan aman la orang yang mencuri side mirror aku nie..sumpah takan hidup tenteram..

aku tak kesah la nak beli side mirror nie, bukan mahal pon.. tapi masalahnye perbuatan tu MENCURI ! kan ? MENCURI tu da layak kene potong tangan je..dowang ni tataw ke dosa mencuri nie ? pelik2..

aku tanak marah2..ko amek la benda tu..amek la..tapi pandai2 la ko jawab sendiri kat akhirat nanti..oke ?


kowang nak macam ni ? so stop la mencuri or buat salah k..


*agak2 hidup ni bahagia ke kalau hidup dengan benda yang bukan milik kita ?

Saturday, October 1, 2011

and, 1st october is about........

salam semua..haishhh dah bulan oktober kan ? sedar ke ta lagi nie ? hihi
korang sume mestilah sedar, tapi meow ? adekah ? ni tengah sedar la nie..

dan, untuk membuktikan meow sedar akan kehadiran bulan oktober ini, meow telah mengambil inisiatif dan berAZZAM untuk....

yes, untuk menutup account fesbukk meow..hihi..maybe ramai yang cakap "blah ar ko poyo betol tutup2 fesbukk" or "watpe ko tutup, susah nak contact" or "gi mammmm la ko" or "tayah nak tutup2 sangat la weh"..hihi

tapi meow ingin menegaskan di sini "KAU ADE APE HAL ???" hihihihi sori le yer kalo bunyi macam kurang ajar..hehe..

so korang2 (cehh) kalo rase nak contact meow tu, contact kat email la yer.. (zam_fadzil@ymail.com)

sebab ? sebab sangat nak tutup2 nie ape ? hehe alasannye :

1. MALASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
2. EXAM
3. KAMU JAHAT

hehe...tapi bile nak buka balik ? errmmm ntah la..kalo sampai seru nanti meow buka la.. meow penah close account dulu..dalam 4-5 bulan jugak meow ta buka fesbukk..tenang saje hati..hehe

oke kawan2..sedang menghitung jam untuk tutup fesbukk..ohh lupe, meow tutup jam 12am nanti..daaa salam..

*agak2 la kan. ape ar perubahan yang ta perlu fesbukk buat sepanjang meow tutup nie..hihihihi

Wednesday, September 28, 2011

Penang give me such a great moments !

salam semua, heshhh tengok blog list meow baru ar perasan bulan september sikit beno entry.. oyehh lupe, exam lagi, raye lagi..kannn..sedar2 hari nie last bulan syawal..

bile ade kat Penang hari tu, banyak yang best daripada yang tak best. best sebab dapat tinggalkan tapak kaki meow yang bersaiz 6 nie (kecik beno) kat pulau tu..haha
tambah2 duduk 3 hari dengan kakak sulung meow yang memang super gile jalan2 nie..hari ke 4 baru ar family meow dtg penang.

sepanjang 3 hari duk ngan kakak meow nie, memang situasi ;

BERPELUH-PELUHAN = angkara berjalan kaki ke bus stop
BERPANAS-PANASAN = angkara menunggu bas + jalan kaki ke bus stop
BERSAKIT-SAKITAN bhg kaki = angkara berjalan kaki ke sane ke mari
KEHITAM-HITAMAN = angkara terlampau berjemur (pulau kannnnnn, hahaha)


berpeluh-peluh meow bagai gambar atas nie..hihihihihihihihih



namun begitu, (cehh ayat sastera, haha) terbit juga situasi ;

BERSERONOK-RONOKKAN = dapat pergi tempat yang meow tak familiar pegi
BERJIMBA - JIMBAAN = 1000km satu hari berjimba kat PENANG !
BERMAKAN - MAKANan = sushi king, nasi kandar, sotong goreng, KFC, banyak lagi !
BERHABISAN - KEDUITAN = haha yang ni paling best ! pokai der lepas tu !!!

oke2 yer, ade lagi banyak tapi malas nak taip, menyampah lak kalo banyak2..hehe
so meow kasi jadual meow dari hari 1st meow datang sampai la meow balik..hehe

rabu = Airport - Queensbay - USM - Giant - Hotel Royal
khamis = check in Vistana hotel - Queensbay - BJ kompleks - hotel 
jumaat = USM - Queensbay - BJ kompleks - Mydin - USM - hotel
sabtu = USM - padang kota - Queensbay - hotel
ahad = USM - BJ kompleks - balekkkkkk

ade lagi taw ;

isnin = ponteng sekolahhhhhhh...hahahaha !

itulah yer, abes Penang meow kijak2 5 hari tu (cehh padehal gi tempat yang same je..haha)
ape2 pengalaman kat Penang nie betul2 tinggalkan memori pade  meow..lepas ni kalo meow gi Penang sensorang pon da reti cam ne nak cari bas..yeay yeay !

thx jugak kepade family meow yang memberikan kebahagiaan kepade meow..tanpamu, aku mati (cewahh ayat puisi) hihi..thx jugak kepade membe2 meow yang concern dengan meow sepanjang meow di sane *im okey* =)

btw, thx yer kakak sulong meow ni yang sudi bawa meow menapak kat pulau tu...hihi n satu lagi, congratulation yer sebab dah grad ! hihi

 

ahak ! si kuat jalan n si ikutan ! haha


*memang ta banyak tempat, tapi kalo 1 tempat pon da macam tawaf 5 hari, ko mampu ke ? haha



Sunday, September 25, 2011

19 Hari Jadi..

salam readers..lame tak ketemu kan.. harap2 sume sehat belaka..
meow nak post simple aje..
meow amek title nie based on 1 telefilem kat astro dulu.. sape igt telefilem "100 Hari Jadi", Dira Abu Zahar yg berlakon.. sebenarnye tade kaitan pon..just suke dengan tajuk die je..hehe

Alhamdulillah, meow da berada di atas muka bumi selama 19 tahun.. yer, genap 19 tahun meow hidup.. macam2 da jadi..

sepanjang 19 tahun kehidupan meow nie, pelbagai perkara yang terjadi sama ada perkara yang baek atau pun perkara yang kureng baek.. bese ar kan kehidupan..

InshaAllah semua perkara yang terjadi kepada meow ni meow anggap sebagai pengalaman dan berharap itu ar bekalan bagi meow untuk mendewasakan diri.. same2 doa oke..

terime kaseh kepada kawan2 sume yang ingat hari jadi meow.. walaupon meow ta letak tarikh hari jadi kat fesbukk..so yang wish kpd meow ramai kawan2 lama meow.. ade jugak kawan2 baru meow kat sepang yang wish..thx yer..so k, lama lagi bagus daripada baru..huhu.. *no offend* thx oke =)

thx jgk yer kpd family meow yang celebrate malam tadi..huuhu

oke la, meow nak packing nie.. sat gi nak gerak ke sepang balik..dadaaaaa salam


Thursday, September 22, 2011

Penang, please give me a breath..

salam readers..hari rabu (semalam) meow gerak ke Penang.. rancangan ni tibe2 je..
meow sampai airport Penang jam 10.15 pagi semalam dari KLIA jam 9.15 pagi tu..
best pulak jalan sorg2 nie..

yela, jalan sorg2 bole bercakap sorg2..
tambah2 kat tempat yg kire asing nie.. tade sape yang kenal meow..so meow bole cakap sorg2 even kat tepi jalan pon..huhu

5 hari meow kat sini, meow nak lupekan seketika ape yang jadi sebelum nie.. meow stay kat Hotel Royal sampai tengah hari ni..then check in pulak kat Vistana Hotel jam 2pm ni sampai ahad..

Penang, please Penang... please dont take my breath away..

*bercuti menenangkan minda...

Tuesday, September 20, 2011

ya Allah, gugurnya air mata anak Adam ini..

salam..

ya Allah..aku terima..
aku doakan yang terbaek untuk teman2 sekalian..
terima kasih untuk segalanya =)    

setiap titisan air mata yang jatuh akan ada balasan yang menanti aku.. inshaAllah..

terima kaseh kerana pernah membahagiakan insan yang bernama Muhammad Azzam ini.. =)          




Thursday, September 15, 2011

Thx Nuffnang for the Gift !

salam sume..pada hari yang meow rase happy nie, bertubi2 berita happy ! inshaAllah keseronokan yang Allah kasi kat meow sekarang ni bukanlah satu permulaan bagi keburukan dalam perjalanan hidup meow..amin2

oke meow dengan rase jiwa lapang dan leganya beron9 hari nie..sejak exam nie, nak on9 pon ala qadar, bukak email jauh sekali..haha..so serajin2nye meow buka email dan meow dapat email daripada encik nuffang tersayang..

huishhh terime kaseh encik nuffnang & TGV cinema sebab sudi kasi meow 4 free passes for any movie ! hihi.. terime kaseh banyak2..nanti meow tuntut taw kat opis kowang..haha..nantikan ! haha.. bile da ade ni mule terpiker2 movie ape yang best yerk ! ahaha

lepas tu, meow pon agak lame ta buka acc nuffang meow..rajen2 ar meow gi kat bahagian earnings, huishhhh sekali BE meow banyak la pulak..tade ar banyak mane pon..meow tahu korang punye BE lagi banyak..hihi..tapi kasi ar kat meow nak jakun jakun sekejap..hihi

terime kaseh encik nuffnang dan TGV cinema ! nanti kasi lagi taw ! mungkin rezeki bulan september kowt ! hihi..tapi ade ape dengan bulan september ? haha jeng3 rahsie ! harap2 bulan september kali nie membawa meow ke arah kebaikan, keseronokan. kesempurnaan dan kebahagiaan dengan orang ters*yang..hihihihihihi

tom tom bak !! oke chawww yer !!! =)

*agak2 kasi surat personal kpd nuffnang n TGV cinema nak wish thx relevan lagi ta ?? haha



Friday, September 9, 2011

Susah Nak Lupekan Orang..

salam readers..halo sume..mood raye lagi ke ? ermm bagus2..beraye ar ea..sekali ade peluang, teruskan..sebab, kite tataw adekah kite sempat untuk bertemu dengan bulan syawal yang akan datang..

meow menulis cerita kali nie dalam keadaan yang amat ta tahu arah tujuan..nak study ? hentikan, hari ni jumaat so nak rileks je..esok baru buka buku.

sebenarnye meow ta suke nak luahkan pape yang jiwang2 nie dalam blog sebab heyyyyy geli geliman nak kasi orang bace walopon niat meow kalo lepaskan kat blog ni at least lega sikit..

korang taw, da lame jiwa ni ta berbunge2..lame sangat..so bile da sekali datang, da macam amatur sgt...mule ar pangai budak2 datang macam mula2 nak berjiwang2 dulu..mengade2 ar..sweet2 ar..eshh geli pulak kalo dikenangkan..tapi kowang nak ke nafikan kat sekecil2 hati kowang tu kononnye perasaan jiwang n geli2 tu tade ? kalo tade tu baek dok ngan aliens je ar k..setiap manusia kalo keras macam mane pon, ade jugak benda yang akan melembutkan die..eshh ape ar yang meow merepek nie..esh2

berbalik kepade tajuk meow kat atas tu.. meow nak tanye ar kat kowang kan, senang ke nak lupekan orang ?? maksud meow orang yang kite sayang or orang yang kite anggap penting ? ermm ade yang nak jawab ?

eyh tape ar kawan2..stop kat sini k.. tibe2 meow rase macam ade something yang suruh meow stop tulis blog nie..oke kawan2..dadaaaa salam !





Wednesday, September 7, 2011

Kenali Mrs Ean Fareyan




salam readers..oke la ea.. mood tengah nak beraye lagi ni tapi terbatas sebab exam.tapi tapi tapi dan tapi meow curi curi jugak mase nak menulis blog nie..sian da lame terbiar..

oke ea anak2 sekalian, kali nie meow nak ber-story de mory pasal seorang lagi rakan meow..kali nie rakan meow mase kat perak dulu..die ni merangkap classmate meow, jiran satu taman perumahan meow, rakan bergusip, rakan belajar (erkkk taleyh blah) dan blah blah blah..haha

oke nak dimulekan cite kan, meow kenal ean nie mase form4 da..sebab mase form4 die pindah masuk sekolah meow n sekelas ngan meow..pertame kali tengok memang wat derk je..lantak ar ko..hahaha kejam gile time tu..haha

lame2 kenal oyeah satu otak gak ko ea..dapat lak die pon uniform yang same ngan meow iaitu Pengakap..lagi ar..ahaha..dan  die ni kire otai pengakap gak kat sekolah lame die..meow pon kire orang lame jugak dalam uniform pengakap kat sekolah mase tu..

kalo tengok si ean ni kan, kecik je budaknye..haha..kate org bole dikatok2 le..hihi.. tapi otai jugak budak nie..haha..kalo sembang ngan si ean ni kompem asek gelak je..tapi bukan kite yang gelak, die yang gelak..hahahahahaha..ate kalo die da gelak kite pon tumpang le gelak..hahaha..

family ean nie pulak memang jenis spoting..tambah2 ayah die..ayohhhhh rindu deyh nak bergusip ngan bapak ko ean..mentang2 skang da ade teman baru..hihihi..abg si ean ni pulak pon same..kalo ajak lepak memang bereh je ar..

bile meow pindah ke taman seri bandar tu baru ar meow tawu yang ean ni satu taman ngan meow..ala ta besar mane pon taman tu..ade 24 buah rumah je..dan rumah meow no 1..haha tuah sangat le rumah tu..eyh silap ! bukan rumah meow..tapi rumah encik faisal tuh..haha..

ayah meow sewa umah tu pon sebab menahan kekerasan kepale meow yang ta reti2 nak pindah sekolah time form4 tu..haha..sebab meow nak amek spm kat sekolah meow tu..lepas spm baru pindah..sepatutnye meow masuk smkbbst ni mase meow form4 lagi..last2 masuk gak smkbbst ni tpi form6..hahahaha

salu gak lepak ngan si ean nie..kalo meow ta pegi umah die, die yang datang umah meow..eyhh tapi duk luar oke bukan dok dalam..haha..gusip2 mane boleh dok dalam, panas ! haha..

tapi meow ingat lagi yang ean penah cakap kat meow yang budak yang paling die tanak tegur mase die baru pindah tu ialah meow..aiiiseyhhhhh ! tercincang di pelusok dada ! haha..ye ar..sebab muke meow kalo serius memang korang sume tade jiwe nak tegor..baek tegor siput tepi jalan tu.. mase tu meow cakap, eyh dalam kelas aku serius ea..meow pon pelik same ade meow serius sebab belajar ke hape.takan la meow ni fokus sangat sampai orang nak tegor pon takot..haha !

yang bestnye ean ni memang senang nak bawak berbincang..cool saje..meow kenal ean ni memang jenis yang hepi go laki* aje la (hepi go laki merujuk kepade "hepinye die" oke) lalalala...best kenangan same2 belajar addmaths (waloponnnnnnnnn) kenangan kat kem, gi lost world..macam2..haha

ean, ko banyak tolong aku, n aku minta maaf ar kalo aku ta tolong ko..hehe..tambah2 ko tolong pasal addmaths, maths mode, tolong aku handle budak2 kem, walopon banyak cabaran nak handle budak2 tu..haha..tapi still succsess ! haha

meow tulis pasal ean ni sebab hari nie 7 september hari jadi ean ! haha ! hepi besday too uuu ! hepi besday too youu ! haha ean ko da tua, tua daripade aku..aku menyusul sat lagi..jage diri baek2, blaja rajen2 kat U tu..kat sane pandai2 le jage diri jauh ngn family..aku sentiase doakan yang terbaek untuk membe2 aku..


entry khas untuk Nur Farehan Bt Musa



oke meow nak chawww ! yehaaaa !!

ps : thx ea pade rakan2 blogger yang wish all the best untuk meow trial nie..thx yaww !!! hihihi

*agak2 la kan, si ean ni ingat ke besday die hari ni..hahaha

Tuesday, September 6, 2011

Trial La Nie..

salam sume..tengah2 mood raye ni meow tengah mood nak exam..hari ni start trial stpm..2 minggu..so wish me luck ! hehe slmt hari exam ! hehe

Friday, September 2, 2011

Nak Balik Kampung..

salam sume..hari ni meow nak balik kampung..lambat cikit balik kan..

ye la yang laen mesti da nak balik rumah masing2..tapi meow baru nak balik kampung..

oke selamat hari raye sekali lagi..ta sabar balik perak..

salam sume..

Thursday, September 1, 2011

Hantu Lahap Rasuk Saye !!!

salam readers..dan salam aidilfitri.. post meow ni meow tulis baru je masuk raye yang ketige..da raye ketige kan ? ta puas nak raye..eyh meow beraye ? da beraye ke ? memang beraye, beraye ngan lappy je..bosann giler

kalo raye nie macam bese ar makanan memang "berkempen" jemputan pulak bertubi-tubi masuk dalam phone..esh2 meriah2..meow ? meriah ngan phone je..sebab contact2 ngn sorang tu *ehem2* naseb la ade die..kalo ta, makin bosan hidup meow..

oleh sebab tahun nie balek kampung lambat, kene ar berkampung kat sini dulu..memang dok umah je ar..adessss rase macam nak mintak keje jadi guard kat kilang je waktu raye nie..at least dpt beraye ngn baia or dpt gak duet gaji..haha..kalo dok umah ni makan makan makan makan..

oleh sebab itu, meow nak cakap thx kepade teacher Marzian & family yang sudi datang ke rumah meow raye kedue nie..tetamu pertame umah meow raye tahun nie..haha..so itu da mengembalikan semangat raye meow ! lepas tu husain jemput meow datang umah die gak raye ketige nie..hihi yeay yeay dapat gak beraye..tu la naseb kite yang ta balek  kampung nie..haha..esok gak jemputan ke umah teacher Marzian makan tengah hari..wah2 ta sabar2 nie..hihi..

macam da lari topik tapi still mood raye..hihi..sebenarnye juadah yang meow hidang untuk teacher n family tu bihun tomyam n ketupat mini rendang daging..uishhh bese ar tetamu pertame memang kene best2 sikit..tambah2 rendang tu..perrgghhh mak memang pemasak malatop !!!


meow plak deal ngn mak meow yang meow buat tomyam n mak buat rendang daging..so bersilat ar meow n mak meow kat dapor start kol 11 lebih cam tu..haha !! hasilnye alhamdulillah bole dikatekan oke..hehe..takot kowt nak kasi orang makan..meow memang jenis kalo masak ta sempat nak rase dulu..takot gak kalo ta sedap..seb bek de TAIKO (mak meow) haha
ko mampu macam budak nie ?? haha

bile teacher da balik tu ape lagi meow bedal ar makan ape yang ade..ye ar perut da lapar da..hihi..meow ta sedar diri mase makan tu..suap itu suap ini..kueh raye lagii..ya Allah lahapnye..ntah ar macam kene rasuk lak makan tu..sampai kembung..kembung giler !


 cik kak ni lagi lahap..haha

lepas sedar diri sikit tu meow stop..menyandar je..esh2 macam ular sawe makan gajah !!! haha..then ngantuk tertido terus..bangun2 perut kembung je..tu bole lagi..stgh jam lepas tu perut makin kembung..makin kembung..kembung lagi sampai rase nak pecah ! makk ! terus golek atas lantai tahan saket

rase macam nak meletup perut ! rase macam ade bende cucuk2 perut sampai ar ke dade..ya Allah mase tu mak cakap muke meow pucat..meow plak rase kebas 1 badan, tangan ngn kaki tetibe sejuk lepas tu menggeletar..tapi kepale berpeluh.kat dade rase macam ade angin n nak muntah je..perut kembung sangat..meow sampai berguling2 tahan saket..seksa tol time tu..

homaiiii..katon ni melakonkan semula adegan tu..hihi..tapi meow lagi hebat berlakon drpd die

sapu minyak angin pon ta jalan..mak terus suruh gi hospital..dalam hati meow "haa, hospital lagi..." adesss ! tengah siap2 tu meow rase lega sikit sebab meow cool je, ta guling2..then meow cakap ta jadi pegi da reda..mak suh meow baring then tido..meow ta berani baring dalam bilik takot pape jadi nti mak tataw..so meow baring atas lantai kat dapor..haha

setengah jam jugak la meow bertarung ngn hantu lahap tu ! eshh ! tobattt tanak makan lahap lagi ! tapi kan meow cari2 gak punce jadi macam tu..meow baru teringat yang meow makan banyak2 tu, meow ta sendawa sekali pon..agaknye sebab angin tu kowt..ye ar angin ta kuar die bersarang lak dalam perut..patot ar meow rase nak muntah je..

naseb baek la sume oke lepas tu..tapi rase macam nak muntah je..meow baring je tengok tv..phone tinggal dalam bilik..ta sempat nak balas msj die..ermm sory ea..sory jugak lambat bgtaw..tanak kasi risau je..skang da oke =)

moral : jgn nak lahap sgt..hihi




Tuesday, August 30, 2011

Eyh, Da Raye Da ??


salam semua..dan salam sayang buat sorang reader baru blog meow tu *ehem2* hehehe..dan yang paling penting ! SALAM AIDILFITRI !!! eyhhhhh da raye ?? *sambil cubit pipi* ...ishhh da raye ??? betol ??? aduyaiiiiiiii yeay da raye ar ! haha

hari ni 1st syawal kan...da abes bulan puase..cepatnye ! alhamdulillah gak meow berjaye puase penuh tahun nie..tade nak ganti puase lagi macam tahun lepas..walopon tahun ni demam lagi awal2 puase ritu tapi ta seteruk tahun lepas..*okayy raje demam ar katekan..hehe*

hari ni semangat nak bangun pagi2..hehe..sebab ape ? sebab takot terlepas sembahyang raye macam tahun lepas..hehe..tahun ni plak tema baju family meow warne purple..suke suke.. kecuali abang meow tu, tu ar tempah lambat lagi..pakai ar baju tahun lepas warne coklat..haha

tapi macam sedeyh je sebab ta sempat nak balas mesej kawan2 yang wish selamat hari raye nie..kedai pon yang hadoooo nak bukak..7e jangan cakap ar asek cakap "abes abes abes" eloooo takan sentiase abes topap tu"..huhuhu


sabor2..kan raye nie..hehe..naseb baek la ade yang sudi call meow..thx "B"ola"..hehehe

*ermm raye tahun nie tade caller before solat raye =(



Sunday, August 28, 2011

Eyh, Esok Last Puase ?

salam readers ! n salam ramadhan ea..wah2..da ready nampak nak raye ? ish2...meow nak tanye nie, esok lat pose ea ? betul ea ? ke meow mimpi ? ea ? betol ke ??? adehhh ! betul ? sumpah ??? huwaaaa !!! da nak last pose !

aduyai..cepatnye berlalu mase kan..ta sangka..dan ta sangka meow da nak exam da..huishhh takut !
korang pon mesti sedar ta sedar da kan nak raye ?
mesti sume da beli barang2 dapot nak cooking2 time raye nti..

ade yang da curi2 cube baju raye then bergaye depan cermin..tu ta sabar punye hal nak bergaye..haha
ade jugak yang da mule tempah lemang 5-20 batang kat jiran ar..so untung kalo balik kampung tayah beli sebab mesti gotong royong wat sesame family kan ? ahah
then, ade juge yang terpakse keje 1st raye nti..sian2..hehe

so korang nak raye nie, ta rase pape ke yang bulan ramadhan ni da nak berlalu ? ermm sedeyhnyer...kalo de kose super power man mesti meow mintak pose 2 bulan ! hihi mampos..ye ar kan, kalo sebulan bole hilang berat 6 kilo, kalo 2 bulan da 12 kilo..ta kurus tu nek jah oii ?? hahaha

so dengan bangge meow nak canang nie ! berat meow yang 6 kilo tu da kene bawak lari ! ntah ar kemane agaknye..meow ta harap pon 6 kilo tu datang balek kat meow..pegi ar cari tuan baru plak..haha..tawu ke ape ? hahaha lemak ar ! hihi yeayyyy turun 6 kilo ! hihihi

oke2, memandangkan pagi ni last untuk bersahur untuk tahun ni, harus bersungguh untuk sahur ! nasi 2 pinggan, ayam seketul, sup semangkuk, sayur ngangkung sepinggan...uishhh *khayal menu sahur lak* hihi
so korang jum la bersahur untuk kali terakhir dalam bulan ramadhan kali nie..

oke readers ! moga2 kite sume dapat hidayah, berkat, keinsafan, kesedaran dan lain2 dalam ramadhan kali ni..inshaAllah...

*agak2 tahun depan ade peluang berpuase lagi ?? ermmm

Saturday, August 27, 2011

Sogo Sesak Tak ? Adeii

salam readers ! wah2 semakin semangat nak beraye kan ..hahaha..so meow pon gigih nak beraye..hehe..tapi ! barang raye tade lagi..so how ??

ape lagi, sopink le mak jah oiiiiiiii..haha... oleh sebab meow ta jadi balik Ipoh hari nie, nak gi sogo kowt nak tengok2 barang..eyh tengok je ? haha kalo de fulus bole ar tengok dan beli..kalo tade ? hambek ko baju pasar malam ! haha

jadi ar kan, bukan orang tawu baju pasar malam *kecuali die pon ade baju yg same die beli kt pasar malam* ahahahaha...so sogo kompem sesak kan ? esh2 hari bese pon macam sadin..hihihihihi...

tapi ingat, bajet2 jugak..nanti lepas raye makan biskut raye je...hahaha kan kan kan ?? so mari !


jgn jadi macam akak sorang ni sudah..penat pikerkan hutang..jaja


*agak2 kene pakai baju lengan panjang ke ta, bukan pe takut bergesel tgh ramai2 tuttttt..hahahah

Wednesday, August 24, 2011

Resepi Samperit Mak Saye !

salam sume ! oke meow buat post seringkas mungkin..khas untuk blogger yang nak resepi biskut samperit tu..hehe..




AuraFIza said...
Baru plan nak buat kuih samperit nii! Resipi pelisss. irst time nak buat ni. Hekhek...


so meow gigih untuk memberikan resepi mak meow nie..hehe..so mari lihat !

bahan2 :
4 biji telur ayam (kuning telur saje)
1 paket tepung jagung
1 cawan gula halus
icing vanila

cara2 :
1. masukkan gula dgn kuning telur (kuning telur ni masuk satu2..maknenye masukkan satu kuning telur , pukul sampai sebati then masuk kuning telur lagi then pukul lagi sampai ar abes 4 biji tu)
2. masukkan tepung jagung
3. pukul sampai adunan tu sebati
4. bakar dalam 10-15 minit

senang kan ? mak meow pesan jgn leka mase bakar tu takut hangus..hehe
kalo biskut yang bagus, mase makan tu, biskut tu rapuh dalam mulut..uhhhh lembut selembut2nyeee..hehe

oke goodluck  cik aurafiza ! hehehe =)

*agak2 menjadi ? kalo menjadi inform oke ! hehe