Wednesday, September 28, 2011

Penang give me such a great moments !

salam semua, heshhh tengok blog list meow baru ar perasan bulan september sikit beno entry.. oyehh lupe, exam lagi, raye lagi..kannn..sedar2 hari nie last bulan syawal..

bile ade kat Penang hari tu, banyak yang best daripada yang tak best. best sebab dapat tinggalkan tapak kaki meow yang bersaiz 6 nie (kecik beno) kat pulau tu..haha
tambah2 duduk 3 hari dengan kakak sulung meow yang memang super gile jalan2 nie..hari ke 4 baru ar family meow dtg penang.

sepanjang 3 hari duk ngan kakak meow nie, memang situasi ;

BERPELUH-PELUHAN = angkara berjalan kaki ke bus stop
BERPANAS-PANASAN = angkara menunggu bas + jalan kaki ke bus stop
BERSAKIT-SAKITAN bhg kaki = angkara berjalan kaki ke sane ke mari
KEHITAM-HITAMAN = angkara terlampau berjemur (pulau kannnnnn, hahaha)


berpeluh-peluh meow bagai gambar atas nie..hihihihihihihihih



namun begitu, (cehh ayat sastera, haha) terbit juga situasi ;

BERSERONOK-RONOKKAN = dapat pergi tempat yang meow tak familiar pegi
BERJIMBA - JIMBAAN = 1000km satu hari berjimba kat PENANG !
BERMAKAN - MAKANan = sushi king, nasi kandar, sotong goreng, KFC, banyak lagi !
BERHABISAN - KEDUITAN = haha yang ni paling best ! pokai der lepas tu !!!

oke2 yer, ade lagi banyak tapi malas nak taip, menyampah lak kalo banyak2..hehe
so meow kasi jadual meow dari hari 1st meow datang sampai la meow balik..hehe

rabu = Airport - Queensbay - USM - Giant - Hotel Royal
khamis = check in Vistana hotel - Queensbay - BJ kompleks - hotel 
jumaat = USM - Queensbay - BJ kompleks - Mydin - USM - hotel
sabtu = USM - padang kota - Queensbay - hotel
ahad = USM - BJ kompleks - balekkkkkk

ade lagi taw ;

isnin = ponteng sekolahhhhhhh...hahahaha !

itulah yer, abes Penang meow kijak2 5 hari tu (cehh padehal gi tempat yang same je..haha)
ape2 pengalaman kat Penang nie betul2 tinggalkan memori pade  meow..lepas ni kalo meow gi Penang sensorang pon da reti cam ne nak cari bas..yeay yeay !

thx jugak kepade family meow yang memberikan kebahagiaan kepade meow..tanpamu, aku mati (cewahh ayat puisi) hihi..thx jugak kepade membe2 meow yang concern dengan meow sepanjang meow di sane *im okey* =)

btw, thx yer kakak sulong meow ni yang sudi bawa meow menapak kat pulau tu...hihi n satu lagi, congratulation yer sebab dah grad ! hihi

 

ahak ! si kuat jalan n si ikutan ! haha


*memang ta banyak tempat, tapi kalo 1 tempat pon da macam tawaf 5 hari, ko mampu ke ? haha



Sunday, September 25, 2011

19 Hari Jadi..

salam readers..lame tak ketemu kan.. harap2 sume sehat belaka..
meow nak post simple aje..
meow amek title nie based on 1 telefilem kat astro dulu.. sape igt telefilem "100 Hari Jadi", Dira Abu Zahar yg berlakon.. sebenarnye tade kaitan pon..just suke dengan tajuk die je..hehe

Alhamdulillah, meow da berada di atas muka bumi selama 19 tahun.. yer, genap 19 tahun meow hidup.. macam2 da jadi..

sepanjang 19 tahun kehidupan meow nie, pelbagai perkara yang terjadi sama ada perkara yang baek atau pun perkara yang kureng baek.. bese ar kan kehidupan..

InshaAllah semua perkara yang terjadi kepada meow ni meow anggap sebagai pengalaman dan berharap itu ar bekalan bagi meow untuk mendewasakan diri.. same2 doa oke..

terime kaseh kepada kawan2 sume yang ingat hari jadi meow.. walaupon meow ta letak tarikh hari jadi kat fesbukk..so yang wish kpd meow ramai kawan2 lama meow.. ade jugak kawan2 baru meow kat sepang yang wish..thx yer..so k, lama lagi bagus daripada baru..huhu.. *no offend* thx oke =)

thx jgk yer kpd family meow yang celebrate malam tadi..huuhu

oke la, meow nak packing nie.. sat gi nak gerak ke sepang balik..dadaaaaa salam


Thursday, September 22, 2011

Penang, please give me a breath..

salam readers..hari rabu (semalam) meow gerak ke Penang.. rancangan ni tibe2 je..
meow sampai airport Penang jam 10.15 pagi semalam dari KLIA jam 9.15 pagi tu..
best pulak jalan sorg2 nie..

yela, jalan sorg2 bole bercakap sorg2..
tambah2 kat tempat yg kire asing nie.. tade sape yang kenal meow..so meow bole cakap sorg2 even kat tepi jalan pon..huhu

5 hari meow kat sini, meow nak lupekan seketika ape yang jadi sebelum nie.. meow stay kat Hotel Royal sampai tengah hari ni..then check in pulak kat Vistana Hotel jam 2pm ni sampai ahad..

Penang, please Penang... please dont take my breath away..

*bercuti menenangkan minda...

Tuesday, September 20, 2011

ya Allah, gugurnya air mata anak Adam ini..

salam..

ya Allah..aku terima..
aku doakan yang terbaek untuk teman2 sekalian..
terima kasih untuk segalanya =)    

setiap titisan air mata yang jatuh akan ada balasan yang menanti aku.. inshaAllah..

terima kaseh kerana pernah membahagiakan insan yang bernama Muhammad Azzam ini.. =)          




Thursday, September 15, 2011

Thx Nuffnang for the Gift !

salam sume..pada hari yang meow rase happy nie, bertubi2 berita happy ! inshaAllah keseronokan yang Allah kasi kat meow sekarang ni bukanlah satu permulaan bagi keburukan dalam perjalanan hidup meow..amin2

oke meow dengan rase jiwa lapang dan leganya beron9 hari nie..sejak exam nie, nak on9 pon ala qadar, bukak email jauh sekali..haha..so serajin2nye meow buka email dan meow dapat email daripada encik nuffang tersayang..

huishhh terime kaseh encik nuffnang & TGV cinema sebab sudi kasi meow 4 free passes for any movie ! hihi.. terime kaseh banyak2..nanti meow tuntut taw kat opis kowang..haha..nantikan ! haha.. bile da ade ni mule terpiker2 movie ape yang best yerk ! ahaha

lepas tu, meow pon agak lame ta buka acc nuffang meow..rajen2 ar meow gi kat bahagian earnings, huishhhh sekali BE meow banyak la pulak..tade ar banyak mane pon..meow tahu korang punye BE lagi banyak..hihi..tapi kasi ar kat meow nak jakun jakun sekejap..hihi

terime kaseh encik nuffnang dan TGV cinema ! nanti kasi lagi taw ! mungkin rezeki bulan september kowt ! hihi..tapi ade ape dengan bulan september ? haha jeng3 rahsie ! harap2 bulan september kali nie membawa meow ke arah kebaikan, keseronokan. kesempurnaan dan kebahagiaan dengan orang ters*yang..hihihihihihi

tom tom bak !! oke chawww yer !!! =)

*agak2 kasi surat personal kpd nuffnang n TGV cinema nak wish thx relevan lagi ta ?? haha



Friday, September 9, 2011

Susah Nak Lupekan Orang..

salam readers..halo sume..mood raye lagi ke ? ermm bagus2..beraye ar ea..sekali ade peluang, teruskan..sebab, kite tataw adekah kite sempat untuk bertemu dengan bulan syawal yang akan datang..

meow menulis cerita kali nie dalam keadaan yang amat ta tahu arah tujuan..nak study ? hentikan, hari ni jumaat so nak rileks je..esok baru buka buku.

sebenarnye meow ta suke nak luahkan pape yang jiwang2 nie dalam blog sebab heyyyyy geli geliman nak kasi orang bace walopon niat meow kalo lepaskan kat blog ni at least lega sikit..

korang taw, da lame jiwa ni ta berbunge2..lame sangat..so bile da sekali datang, da macam amatur sgt...mule ar pangai budak2 datang macam mula2 nak berjiwang2 dulu..mengade2 ar..sweet2 ar..eshh geli pulak kalo dikenangkan..tapi kowang nak ke nafikan kat sekecil2 hati kowang tu kononnye perasaan jiwang n geli2 tu tade ? kalo tade tu baek dok ngan aliens je ar k..setiap manusia kalo keras macam mane pon, ade jugak benda yang akan melembutkan die..eshh ape ar yang meow merepek nie..esh2

berbalik kepade tajuk meow kat atas tu.. meow nak tanye ar kat kowang kan, senang ke nak lupekan orang ?? maksud meow orang yang kite sayang or orang yang kite anggap penting ? ermm ade yang nak jawab ?

eyh tape ar kawan2..stop kat sini k.. tibe2 meow rase macam ade something yang suruh meow stop tulis blog nie..oke kawan2..dadaaaa salam !





Wednesday, September 7, 2011

Kenali Mrs Ean Fareyan




salam readers..oke la ea.. mood tengah nak beraye lagi ni tapi terbatas sebab exam.tapi tapi tapi dan tapi meow curi curi jugak mase nak menulis blog nie..sian da lame terbiar..

oke ea anak2 sekalian, kali nie meow nak ber-story de mory pasal seorang lagi rakan meow..kali nie rakan meow mase kat perak dulu..die ni merangkap classmate meow, jiran satu taman perumahan meow, rakan bergusip, rakan belajar (erkkk taleyh blah) dan blah blah blah..haha

oke nak dimulekan cite kan, meow kenal ean nie mase form4 da..sebab mase form4 die pindah masuk sekolah meow n sekelas ngan meow..pertame kali tengok memang wat derk je..lantak ar ko..hahaha kejam gile time tu..haha

lame2 kenal oyeah satu otak gak ko ea..dapat lak die pon uniform yang same ngan meow iaitu Pengakap..lagi ar..ahaha..dan  die ni kire otai pengakap gak kat sekolah lame die..meow pon kire orang lame jugak dalam uniform pengakap kat sekolah mase tu..

kalo tengok si ean ni kan, kecik je budaknye..haha..kate org bole dikatok2 le..hihi.. tapi otai jugak budak nie..haha..kalo sembang ngan si ean ni kompem asek gelak je..tapi bukan kite yang gelak, die yang gelak..hahahahahaha..ate kalo die da gelak kite pon tumpang le gelak..hahaha..

family ean nie pulak memang jenis spoting..tambah2 ayah die..ayohhhhh rindu deyh nak bergusip ngan bapak ko ean..mentang2 skang da ade teman baru..hihihi..abg si ean ni pulak pon same..kalo ajak lepak memang bereh je ar..

bile meow pindah ke taman seri bandar tu baru ar meow tawu yang ean ni satu taman ngan meow..ala ta besar mane pon taman tu..ade 24 buah rumah je..dan rumah meow no 1..haha tuah sangat le rumah tu..eyh silap ! bukan rumah meow..tapi rumah encik faisal tuh..haha..

ayah meow sewa umah tu pon sebab menahan kekerasan kepale meow yang ta reti2 nak pindah sekolah time form4 tu..haha..sebab meow nak amek spm kat sekolah meow tu..lepas spm baru pindah..sepatutnye meow masuk smkbbst ni mase meow form4 lagi..last2 masuk gak smkbbst ni tpi form6..hahahaha

salu gak lepak ngan si ean nie..kalo meow ta pegi umah die, die yang datang umah meow..eyhh tapi duk luar oke bukan dok dalam..haha..gusip2 mane boleh dok dalam, panas ! haha..

tapi meow ingat lagi yang ean penah cakap kat meow yang budak yang paling die tanak tegur mase die baru pindah tu ialah meow..aiiiseyhhhhh ! tercincang di pelusok dada ! haha..ye ar..sebab muke meow kalo serius memang korang sume tade jiwe nak tegor..baek tegor siput tepi jalan tu.. mase tu meow cakap, eyh dalam kelas aku serius ea..meow pon pelik same ade meow serius sebab belajar ke hape.takan la meow ni fokus sangat sampai orang nak tegor pon takot..haha !

yang bestnye ean ni memang senang nak bawak berbincang..cool saje..meow kenal ean ni memang jenis yang hepi go laki* aje la (hepi go laki merujuk kepade "hepinye die" oke) lalalala...best kenangan same2 belajar addmaths (waloponnnnnnnnn) kenangan kat kem, gi lost world..macam2..haha

ean, ko banyak tolong aku, n aku minta maaf ar kalo aku ta tolong ko..hehe..tambah2 ko tolong pasal addmaths, maths mode, tolong aku handle budak2 kem, walopon banyak cabaran nak handle budak2 tu..haha..tapi still succsess ! haha

meow tulis pasal ean ni sebab hari nie 7 september hari jadi ean ! haha ! hepi besday too uuu ! hepi besday too youu ! haha ean ko da tua, tua daripade aku..aku menyusul sat lagi..jage diri baek2, blaja rajen2 kat U tu..kat sane pandai2 le jage diri jauh ngn family..aku sentiase doakan yang terbaek untuk membe2 aku..


entry khas untuk Nur Farehan Bt Musa



oke meow nak chawww ! yehaaaa !!

ps : thx ea pade rakan2 blogger yang wish all the best untuk meow trial nie..thx yaww !!! hihihi

*agak2 la kan, si ean ni ingat ke besday die hari ni..hahaha

Tuesday, September 6, 2011

Trial La Nie..

salam sume..tengah2 mood raye ni meow tengah mood nak exam..hari ni start trial stpm..2 minggu..so wish me luck ! hehe slmt hari exam ! hehe

Friday, September 2, 2011

Nak Balik Kampung..

salam sume..hari ni meow nak balik kampung..lambat cikit balik kan..

ye la yang laen mesti da nak balik rumah masing2..tapi meow baru nak balik kampung..

oke selamat hari raye sekali lagi..ta sabar balik perak..

salam sume..

Thursday, September 1, 2011

Hantu Lahap Rasuk Saye !!!

salam readers..dan salam aidilfitri.. post meow ni meow tulis baru je masuk raye yang ketige..da raye ketige kan ? ta puas nak raye..eyh meow beraye ? da beraye ke ? memang beraye, beraye ngan lappy je..bosann giler

kalo raye nie macam bese ar makanan memang "berkempen" jemputan pulak bertubi-tubi masuk dalam phone..esh2 meriah2..meow ? meriah ngan phone je..sebab contact2 ngn sorang tu *ehem2* naseb la ade die..kalo ta, makin bosan hidup meow..

oleh sebab tahun nie balek kampung lambat, kene ar berkampung kat sini dulu..memang dok umah je ar..adessss rase macam nak mintak keje jadi guard kat kilang je waktu raye nie..at least dpt beraye ngn baia or dpt gak duet gaji..haha..kalo dok umah ni makan makan makan makan..

oleh sebab itu, meow nak cakap thx kepade teacher Marzian & family yang sudi datang ke rumah meow raye kedue nie..tetamu pertame umah meow raye tahun nie..haha..so itu da mengembalikan semangat raye meow ! lepas tu husain jemput meow datang umah die gak raye ketige nie..hihi yeay yeay dapat gak beraye..tu la naseb kite yang ta balek  kampung nie..haha..esok gak jemputan ke umah teacher Marzian makan tengah hari..wah2 ta sabar2 nie..hihi..

macam da lari topik tapi still mood raye..hihi..sebenarnye juadah yang meow hidang untuk teacher n family tu bihun tomyam n ketupat mini rendang daging..uishhh bese ar tetamu pertame memang kene best2 sikit..tambah2 rendang tu..perrgghhh mak memang pemasak malatop !!!


meow plak deal ngn mak meow yang meow buat tomyam n mak buat rendang daging..so bersilat ar meow n mak meow kat dapor start kol 11 lebih cam tu..haha !! hasilnye alhamdulillah bole dikatekan oke..hehe..takot kowt nak kasi orang makan..meow memang jenis kalo masak ta sempat nak rase dulu..takot gak kalo ta sedap..seb bek de TAIKO (mak meow) haha
ko mampu macam budak nie ?? haha

bile teacher da balik tu ape lagi meow bedal ar makan ape yang ade..ye ar perut da lapar da..hihi..meow ta sedar diri mase makan tu..suap itu suap ini..kueh raye lagii..ya Allah lahapnye..ntah ar macam kene rasuk lak makan tu..sampai kembung..kembung giler !


 cik kak ni lagi lahap..haha

lepas sedar diri sikit tu meow stop..menyandar je..esh2 macam ular sawe makan gajah !!! haha..then ngantuk tertido terus..bangun2 perut kembung je..tu bole lagi..stgh jam lepas tu perut makin kembung..makin kembung..kembung lagi sampai rase nak pecah ! makk ! terus golek atas lantai tahan saket

rase macam nak meletup perut ! rase macam ade bende cucuk2 perut sampai ar ke dade..ya Allah mase tu mak cakap muke meow pucat..meow plak rase kebas 1 badan, tangan ngn kaki tetibe sejuk lepas tu menggeletar..tapi kepale berpeluh.kat dade rase macam ade angin n nak muntah je..perut kembung sangat..meow sampai berguling2 tahan saket..seksa tol time tu..

homaiiii..katon ni melakonkan semula adegan tu..hihi..tapi meow lagi hebat berlakon drpd die

sapu minyak angin pon ta jalan..mak terus suruh gi hospital..dalam hati meow "haa, hospital lagi..." adesss ! tengah siap2 tu meow rase lega sikit sebab meow cool je, ta guling2..then meow cakap ta jadi pegi da reda..mak suh meow baring then tido..meow ta berani baring dalam bilik takot pape jadi nti mak tataw..so meow baring atas lantai kat dapor..haha

setengah jam jugak la meow bertarung ngn hantu lahap tu ! eshh ! tobattt tanak makan lahap lagi ! tapi kan meow cari2 gak punce jadi macam tu..meow baru teringat yang meow makan banyak2 tu, meow ta sendawa sekali pon..agaknye sebab angin tu kowt..ye ar angin ta kuar die bersarang lak dalam perut..patot ar meow rase nak muntah je..

naseb baek la sume oke lepas tu..tapi rase macam nak muntah je..meow baring je tengok tv..phone tinggal dalam bilik..ta sempat nak balas msj die..ermm sory ea..sory jugak lambat bgtaw..tanak kasi risau je..skang da oke =)

moral : jgn nak lahap sgt..hihi