Friday, August 31, 2012

Raya plus Jamuan untuk KITA ^_^

salam semua.. selamat hari raya.. dah lama cuti raya sampai terbiar blog meow ni.. oke la tahun ni perasaan raya berbeza dengan tahun2 yang lepas.. yela tahun ni meow beraya dengan perasaan berdebar-debar nak masuk U 2/9 nanti... adehhh

raya tahun ni kurang sikit pic raya..hehe..tapi dapat banyak duet raya berbanding tahun tahun tahun (6 tahun yg lalu).. haha.. sebab meow masuk U kan, so ade la yang kasi lebih.. ehehe


duet raya daripada abah (MAS) & daripada nyah (AEON) hehe

dan, pada 29/08/2012 family meow ada buat majlis jamuan untuk kawan2 meow, jiran2 dan kenalan family meow di rumah.. meriah pulak..tapi pic tak sempat nak snap banyak..sebuk melayan tetamu..mula jam 4.30 petang sehingga 10.00 malam..



1st round.. pembuka majlis.. hahaha


Teacher Marzian dengan anaknya Izah..


kawan kerja MAS dulu dgn ex-classmate meow.. hihi


posing depan rumah sebelum balik..


hehe..jadi la si meow botakkkk..


ni round ke berapa eh.. lupa la.. terbaekk..hehe


bergambar sebelum balik.. hehe


kawan2 kerja yong..


Damia dan Dia.. comel comel..hehehe


thx to mama sebab sudi datang.. nanti datang lagi.. huhu


oke terima kasih kepada semua yang sudi hadir pada hari tu..sangat menghargainya.. ramai yang datang tapi ta sempat nak snap2..so snap2 mana yang sempat je.. hehe
oke nak packing barang pulak....


adehhh mana baju cantek meow niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
assalam 




Saturday, August 18, 2012

Wishing "Selamat Hari Raya Aidilfitri" to all Muslims

Assalammualaikum w.b.t semua..sedar tak sedar, selesai sudah ibadah kita di bulan mulia, bulan Ramadhan.. sedih rasanya Ramadhan 2012 dah meninggalkan kita.. berdoalah supaya kita diberikan kesempatan untuk bertemu dengan Ramadhan 2013..InshaAllah...

dengan ini, diri meow Muhammad Azzam Bin Ahmad Fadzil mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam.. tak kira siapa anda, marilah sama2 memeriahkan hari kemenangan ini..meow mohon maaf secara terbuka atas segala kesalahan meow, tak kira la dari bentuk penulisan meow atau percakapan meow..semuanye la.. hehe

sedih sedih.. sayu sayu rasa hati... tapi tidak lupa, selamat datang bulan Syawal... esok pertama Syawal, hari kemenangan buat seluruh umat Islam...

actually penat hari ni..so mood pon ala qadar..tapi percayalahhh esok semangat meow beraya akan berkobar-kobar ! *walaupon tak balik kampung*

ye kawan2 tahun ni dah masuk kali ketiga abah meow tak dapat cuti raya..kami balik kampung tapi balik lambat.. sangat kejam itu olanggg... hahahaha..takpe la kan... hihi..seperti biasa, selepas solat raya akan duduk depan lappy untuk layan fb, walopon fb akan senyap sunyi.. haha

*meow balik kampung 2nd raya nanti !!! hihi

chaww chaww cin cauuuu !!!



Wednesday, August 15, 2012

apabila meow botak masuk pejabat sekolah.. haha

assalammualaikum sahabat sekalian blog ! hehe sehat kan ? eshhh dah nak raya ni tak kan la ade yang tak sehat ? ntah-ntah makin berkobar-kobar nak beraya nanti.. baju raya pon dah testing depan cermin setiap hari.. kan kan kan kan ??? haha

oke kawan2, minggu lepas meow balik ke Perak dengan mak dan abah.. balik sebab nak ambil sijil spm meow, ambil baju raya, beli kuih raya, turn abah moreh kat kampung dan sebagainya.. haha..

jumaat pagi tu meow pegi sekolah lama meow *ohh rindunya nak masuk pintu pagar sekolah ni*
masuk pejabat jumpa cikgu Sadatunnazimah yg super terbaek punya cikgu..hehe
keadaan dalam pejabat sekolah dah laen sikit..dah macam kaunter pertanyaan je.. haha.. dan dalam ramai2 orang dalam tu, meow kenal sorang kerani tu je.. yang laen tak kenal...

sambil tunggu kerani tu cari sijil spm meow, meow sembang dengan cikgu Sadatun,

tiba-tiba ...

cikgu sejarah meow itu cikgu Kamaruzaman atau dikenali sebagai "abang K" oleh kami masuk ke dalam pejabat.. meow terpaling pada die dan dia macam tengah recall balik muka meow ni.. dan dialog beliau :

cikgu K : eyhh kamu azzam.. buat ape sekarang ? masuk rekrut ke ??
meow : errr tak la cikgu, saje potong pendek bulan puase ni.. hehe
cikgu K : buat ape sekarang ?
meow : tunggu masuk U je cikgu, tu yang datang ambik sijil spm
cikgu K : bla bla bla bla (meow pon tak ingat ape dah lepas tu) haha

*okay masuk rekrut ?? aww awww teringin jugak nak masuk... ramai cakap meow potong pendek rambut ni sebab bayar nazar la, ape la.. yang kate masuk plkn dan askar pun ade.. haha lawak2..

actually dah lama meow nak botak, cuma baru terlaksana je.. hihi


meow akan masuk askar kalo dapat satu kem dengan Dato Siti.. hihihi


bila masuk sekolah tu, rasa bangga sebab hasil kerja tangan meow dan kawan2 yang laen masih lagi dipamerkan di sekolah.. wahh bangga bangga ! meow tak sempat nak snap hasil kerja tu sebab nak cepat.. haha.. bangga deyh sampai sekarang sekolah tak turunkan benda-benda tu lagi.. geng meow yang buat tu dulu ialah didi, hamdan, acap, wan, daus dan ade yang laen kejap ade kejap takde.. hehe

apa2 pon, SMK Dato' Seri Maharaja Lela, Kg Gajah Perak memey terbaek sepanjang zaman !! eh bukan, sepanjang tahun 2005 sehingga tahun 2009 je sebab waktu tu meow ade.. ahahaha




Thursday, August 9, 2012

benda senang tapi kenapa pening ?

salam bloggers sekalian.. adehhh tak lama lagi dah nak bulan Syawal.. bertambah semangat ar mak kiah  menjahit langsir warna 7 pelangi beliau untuk ditayang pada hari raya tahun ini.. haha.. meow pon semangat nak raya dah.. cuma takde ape2 nak ditayangkan saje.. ahaha

oke oke kawan2... lepas raya ni nak masuk U plak.. adeh kena uruskan hal macam2.. start keperluan la, segala borang la, duit la ape la.. meow dah sampai rasa "lantak la, nanti2 aku buat" hahaha


bukan apa, hal2 kena urus ni senang je..mudah je.. cuma BANYAK je halnya... lantok le.. hehehe
so meow buat slow & steady ! yeahhh !!!
   
huwaa !!! tension !!!!




1 lagi hal, ramai sangat la yang BIMBANG meow masuk UITM Shah Alam ni apehal.. adehh tang tang ni la nak tunjuk sayang yerk.. ape la yang ade kat shah alam tu sampai kemaen risau risauan neyhhhh.. lantok le meow nak jadi ape kat U tu nanti.. ahahaha *btw thx la sebab amek berat ^_^

paling bengang masa isi ptptn online tadi ! salah pulak tarikh spm ! kene beli no pin baru lagi !!! huwaaa !!
tamo pening2 ye adik2.. tamo tamo tamo.. hahaha.. naseb baek la lagu encik Maher Zain menenangkan meow setiap hari.. hahaha

sebenarnya tade la pening sangat, saje buat kecoh nak tulis kat blog ! hahahaha



Wednesday, August 1, 2012

1st of ogos, besday abah dan anniversary my parents !

salam readers... puasa tak hari ni ? hey puasa la kan.. haha.. oke hari ni dah masuk bulan baru iaitu bulan ogos.. so meow tak lepaskan peluang nak post new entry pada salah satu tarikh penting dalam hidup meow..

hari ini, hari lahir abah yang ke 50.. yeahh my father 50 already laaa.. but still handsome dan smart ! no wonder la meow pon macam dia. LIKE FATHER LIKE SON RIGHT ???  hahaha... perasan sungguh..

hari ini juga, ulang tahun perkahwinan mak dan abah..  pandai pilih tarikh kahwen ye... so dua event on the same date !

walaupun abah meow ni nampak garang (well bekas askar kan) tapi hati die baek ohh.. biase la takan nak baek sentiasa.. kena ar ade garang sikit, bengis sikit.. haha... tu yang mak sayang tu *hihihihi

oh ya, walaupun my parents beza umur 10 tahun, hidup tetap sempurna dan bahagia.. abah meow 50 tahun manakala mak meow 60 tahun.. yeah thats right mak meow lagi berumur daripada abah meow...menarik kan ? korang adoo ??? haha

okay then, selamat hari lahir abah dan selamat ulang tahun perkahwinan mak abah yang ke ??? 27  !!! hehe

ok meow botak nak chawww salam !