Wednesday, February 29, 2012

Ohh Lisa, Meow redha.. huhuhu

salam semua.. haishh lame tak jumpe kan..hehe
biase la..orang bekerjaya la katekan..hehe.. oh yeahh

kepada cik abang kat luar sane tu mesti ramai yang tengah meroyan sampai cakar-cakar tanah disebabkan terikatnya ikatan antara Lisa Surihani dan Yusri.. haha


meow ta seteruk brother nie..hahaha



meow pon maen cakar-cakar jugak tapi mampu cakar makanan sebab lapo memanjang...

eshhh dah kahwin dah ko ye Lisa.. so, meow ni ta reti-reti lagi ke nak cari orang laen ?? haha
susah ohhhh..Lisa tetap dihati..hahahaha..

1st nengok si Lisa ni dalam iklan Rexona, sambung pulak dalam filem Goodbye Boys.. korang ade tengok ? kalo takde, meow untung leeeee !!! hahaha


sayang sebab gambar Lisa takde dalam cover nie..haha
cerita nie selalu tayang time astro kirana wujud lagi..tiap2 hari tengok pon ta bosan..
ade sebabnye, sebab
1. cite pasal budak pengakap amek lencana Diraja
2. lokasi lakonan di st Micheal Ipoh, Tanjung Tualang, dan kapal korek Batu Gajah.

best uhhh.. well meow kan dulu pengakap, so layan gile ahh !!!



ape ape pon Lisa, MEOW REDHA...hahahaha



Saturday, February 11, 2012

Al-Fatihah Abang Shuqran..

salam semua.. dengan kesedihan yang melanda sekarang, meow ingin mengucapkan takziah kepada keluarga saudara Shuqran yang telah meninggal dunia tengah hari tadi..

arwah merupakan salah seorang fasilitator meow mase Youth Camp-in Petrosains 2011..
seorang yang ceria, periang, peramah..

Al-Fatihah =(

*patut la mase meow keje tadi meow rase bosan, rase tak best..sampai meow bagitahu kat kawan keje yang meow rase something keje tadi..dalam bas selalunya meow bersembang dengan kawan2 keje tapi tadi meow duduk sorang2..dalam bas meow terdengar lagu lama yang sentimental.. meow tggu sampai deejay mention tajuk lagu tu..

meow nekad nak cari lagu tu kat youtube bile sampai kat rumah..turun bas tengok langit laen macam, macam nak hujan..sampai rumah terus buka lappy..buka youtube dan cari lagu tu.. then buka fesbukk..

tibe2 membe camp tag post inform berita arwah meninggal dunia..

ya Allah.. berita sedih diiringi lagu sedih...

video

Balada Cinta Romeo by GG Group..
dan, bile meow dengar lagu, sure meow terkenang arwah..




doakan roh abg Shuq dicucuri rahmatNya..amin... =(

Saturday, February 4, 2012

Result STPM nak keluar dah ??!!

salam semua ! haizzz sehat ? harap2 sehat..
sedar tak sedar dah masuk bulan februari dah kan ? ishhhh sekejap giler... kerje punyer kerje, da bulan 2..

satu lagi, dengar kate result STPM akan diumumkan pada 16 februari 2012.. betulkah ?? atau gusip semata-mata ? bagi meow, tak mustahil..kan MPM selalu kasi KEZUTAN !!! macam kezutan yang die kasi dalam soalan sejarah paper 2 hari tu ! (ciss terkenang saat2 meow gelabah bace soalan yang sungguh membunuh !)




tahun lepas result keluar 21 februari, so tak mustahil kan 16 hari bulan ni keluar.. jadi, dun gabra nehi kawan2, terime je ar result itu (walaupoonnnn)

arghhhh rase macam nak lari je hari ambil result tu nanti..

dan !!!

soalan yang familiar ketika itu ialah :

"dapat berapa A ?????"


ish2 ape ar.. cubalah tanye :

"macam mane result ko ?"

kan lebih baek..ni tak, nak tawu ade A je keje..hahaha

cakap2 macam ni, meow pon macam tu jugak..suke tanye owg dapat berape A..hahaha....
okelah, sementara tengah cuti ni, sempat la meow terfikir2 tentang result..tapi bile tengah kerje, hareemmmmm nak ingat...so lebih baek kerje !!! kan kan kan !!!

oke jumpe lagi kawan2 !! nak kerja la !! haha