Thursday, February 17, 2011

Eby Damia..

salam sume..
kali ni meow na post something pasal satu mahkluk yg kiut miut yg ade kt rumah meow..huhu..kalo hari tu meow da cite pasal Amani iaitu anak kecik jagaan mak meow..kali ni meow na dedahkan seorg lagi anak kecik jagaan mak meow iaitu Damia ataw meow selesa pggil Eby Mia..hehehe..haaa msti ta sabar na tgk baby yg comel sorg ni kn ? hehe sabar2...eby mia ni mmg ngade2...ta boleh na tggalkan die sorg2..kalo die sorg2 die nanges..haha..bile ade org dpn die senyum plak..haha..bile time die ngade2 tu, na kene dukung je keje..kalo letak balek kt tmpat die mula ar jebik na nanges..hahahah kiut bukan ? haaaa kiut la baru 3 bulan..tu pon da pndai golek2 tu..da pndai snyum, da pndai maen jari sndri..da pndai agkat kaki..haha sume pndai la tu ! hihi..yg plg best bile na dodoi die, suke sgt tgk tv..ish2...even kalo da membelakangkan tv, sggup ni toleh na tgk sane..haha comel2..lepas ni meow ta sabar na balek skola sebab na jumpe eby mia nie..da jmpe dak mok, dak bam, dak ngade meow tu...hihi...na cite ape lg ea ? tade da kowt..tgk je la gambar die ni..hihii



comel kan ? haha


si hantap nie...hahaha




*agak2 da besar nanti cun ta Damia ni ?? kahahahahahhaha



I'm Sorry o*en

salam..
sebelom meow na mencoret kt blog nie, meow mintak izin due benda..satu utk tuka pggilan utk post kali nie..meow na pkai aku la plak kn.. kedue sebab meow na tulis something yg akan bt reader2 laen menyampah tahap vavi bile bace..urmm..thx sume..

memang salah aku..okayy..aku ta sgka dgn ape yg aku post kt fb hri tu boleh jadi isu dan sampai aku kene marah giler2 ngn someone nie..aku taw die tade blog so boleh la aku coret2 kt blog nie..malas ar aku na tulis kt blog then saje na bagi die baca kononnyer na mintak belas kasihan drpd die..1st of all..aku takan mention name die at all..sory..n pade anda anda anda dan anda yg bace, ptanyaan secara terbuka mahupun peribadi pasal hal ni aku takan layan..cukuplah aku menulis ni utk nyatakan situasinyer sahaja.aku say sory awal2 sbb nti tanak ade request...bile cite pasal kt fb ni msti sume na taw kn..okayy begini kesahnyer..

beberapa hari yg lalu, aku de bt status kt fb "suda bernikah..wee~~"..sape yg taw tu tawu la ea..then semalam sorg hamba Allah ni yg pernah bahagia dgn aku dulu msj hp aku..die ckap aku da kawen ke ? aku mula la pike lame da ta gurau2 ngn die..so aku dgn ayat seriusnyer mengaku la..cakap dgn ayat ta bersalahnyer "yer, sory ta gtaw." aku tataw la reaksi sebenar die time bace msj aku tu...terkejut smpai melompat agknyer..die tnyer mcm2 sebab mcm ta caye jer..aku pon balas dgn ayat yg serius..kononnyer aku kawen sebab kene tangkap basah la so wat msjlis sekecil2nyer (konon)..mcm2 la die tnyer smpai die tnyer "mane wife?"..ak dgn sengih2 jawab "ntah, ade kt bilik laen kowt" (kononnyer suami isteri ta bhgia la)..die pon aku rse percaye bulat2 bile tnyer mcm2 soklan aku jwab "malas na jawab"..ta sgka die na pcaye sgt mcm tu..agknyer die perasan ayat aku tu mcm ta suke na kawen smpai die ckp "ta baek, skang da ade tanggungjawab sbg suami"..ngeeee bile aku baca rase nak kuar ayer idung neyh ! taleyh bla  kn ? tpi la yg aku bace..urmm..tpi rase bsalah tu ade.ta smpai plak na terus tipu2 nie..aku mmg na gtaw pasal hal ni lpas ni balas msj aku tu....tggu pnyer tggu..ta balas2...penat aku tggu sampai tertido...subuhnyer bile aku bgn, aku terus antar msj kt die..tpi dlam msj tu mcm ta serius jer aku minta maaf..siap ade emoticon senyum2 lgi...msti kowang pon saket ati kan kalo kene mcm tu ? ermmmm....lepas tu aku pon siap2 na pegi skola..

abes skolah n aku sampai rumah dalam pukol 5 kowt sbb sempat borak2 ngn membe2 dulu..balik2 jer aku check hp ade msj die..die ckp "suka ati la,da percaya na wat mcm mne"...mula drpd situ aku da mule rase bsalah da tu..then ak mintak maaf sungguh2..die balas oke jer n tgh busy..so tade la aku teruskan msj tu td ngn die..mlm td plak balik jer aku dari kedai topap, die msj aku ckap "nite" then aku kasi 1 msj ngn 1 pkataan jer"......" (sori taleyh display)..then die blas dgn ayat yg agk2 bt aku diam seketika..so ta payah la aku na tulis pe yg die tulis..boleh kn ? lpastu baru la aku dgn gigih minta maaf tahap dewa dewi surga..die plak balas ngn ayat yg agk2 sgt mendukacitakan aku..kalo msj pertame tdi aku jus terdiam seketika bile bce msj tu, msj kedue aku terus tgamam n diam selame lamenyer smpai la aku tulis blog nie..(tgh tulis pon suare aku ta kuar ni) ti aku ckp dpn pc ni mak aku kate giler lak..aku pnyer tersentak lpas bce msj tu...aku tataw na balas ape lgi..aku ta sgka yg die boleh marah sampai mcm nie..sepanjang aku kenal die dri thun 2008 lagi, ni la kali pertame die lemparkan ayat2 mcm tu pd aku..sblom ni die sgt sgt sgt sgt sgt baek..tpi ta sgka pasal hal ni bole jdi seteruk ni..aku ta kate la die ta baek skang...tpi nmpk sgt aku da bt die tersangat marah ! rase bsalah sgt...yer aku mengaku mmg salah aku..arhhhhhh salah aku ! kenapa aku bodoh sgt kn ?..

yer mmg bodoh..eshhhh ! kalo bole aku putar balik waktu, aku ta bt mcam tu..tapi yela, terlajak perahu boleh undur, lerlajak kata terus je la..(betul ke ni ?) urmmm ta kesah ar kan..aku ta balas msj die then sampai la die kasi msj kt aku say sory sbb terkasar bhsa..bkn salah die..maafkan aku...maafkan aku sebab lukakan hati kaw..salah aku sbb maen2 bnda2 yg macam nie...okayy one of my worst day ! it sucks ! aku pon tataw na balas ke ta msj die ni...okay la kan..pengajaran bagi aku...agak2 ape yg patot aku buat..ermm okay la sume...tataw na bt ape lgi...lpas ni na minta maaf lgi..harap2 sume bjalan ngn baek..malas na gaduh2 nie..kn ?


im sorry o*en from bottom of my heart








kat sini aku na ucapkan thx a lot to someone yg sudi mendengar masalah aku sepanjang malam nie..pade die la tmpt aku mengadu segalanye..thx a lot..even hal ni dielah org ptame yg taw..aku rase lega sgt sebab ade org yg sudi dgr hal aku...thx..(pade yg berkenaan die akan tahu ini utk die).. igt hal kerete tu ea =)



*agak2 o*en maafkan ta ? =(

Tuesday, February 15, 2011

Rindu Encik Rusa ar..

salam sume. jumpe lagi dlam post kali ni..urmmm kali ni meow na share cite meow yg agak2 tade la baru tade la lme sgt..ni kesah bile meow na ambil spm tahun 2009..haha ! da tua kn ? hihi..sedar ta sedar da dua tahun berlalu.. rindunyer kehidupan dulu.. tahun spm da berlalu.. skang tahun stpm plak ! so agk mencabar sungguh.. urmmm sedar ta sedar jugak da nak masuk setahun meow pindah ke sepang ni...kejap je rasenyer kan ? yela masa memang ta pernah tunggu kita. urmm...

okayy la meow na story mengenai encik rusa yg meow gigih usahakan gara2 na score subjek seni visual utk spm dulu..yela kan..time spm meow kelas sains so seni visual ta ditawarkan dalam kelas meow..so meow ngn kawan2 yg laen sepakat na ambik paper tambahan iaitu seni visual (dgn harapan dpt score)..mane tahan na belajar subjek sains jer yg ta pasti dapat score ke ta (ckgu sains bace jadi kontrovesi nie ) hahaha jdi rasenye mmg langkah yg bijak kn ? hihi...

seperti biase la kan time spm bile subjek seni visual kami mmg dapat soalan due minggu lebih awal..mane taknyer..bkn senang na reka reka letak utk lukisan tu..urmmm mencabar jugak kan..setelah teliti 8 soalan tu, meow agak tertarik dengan 2 tajuk iaitu seeokor rusa sedang minum di kawasan...errr..errr ta hengat la soalan na ape lgi..hahah ! dan soalan kedue ialah lukis bunga orkid di tepi pantai..kalo tgk drpd 1st impression msti rmai rase soalan bunga tu lagi senang kn ? mmg la meow pon rase soalan tu senang jer..n rata2 calon laen pon ambik soalan tu..hehe..tapi meow na cabaran n kelainan kan ? (bongkak je bunyi) hihi tade ar bongkak...kalo bole mmg na laen drpd yg laen..oleh sebab time exam percubaan spm meow dapat A+ utk seni nie, terase jugak na buat yg lebih bagus kan..mase percubaan pula meow pilih soalan kawasan gurun pasir yg terdapat rangka, kereta buruk, batu batan n sebatang pokok..ha yg tu meow score...utk spm plak memcabar lagi kowt..hehe

okay berbalik cerite tadi.. tgh2 exam ni tpkse jugak la bt pilihan mne satu nak ambik..meow putuskan ambik encik rusa tu...hihi..n kalo ta silap meow, classmate meow yg amik paper tmbhan seni yg ambik soalan same ngn meow sorg jer iaitu sahabat lamaaaaaa namenyer didi. didi mmg superb ! meow salute dgn didi..ta nafikan die mmg berbakat semula jadi dlm melukis nie..hehe..ta silap meow, hari seni visual paper due tu hari jumaat..then dlm exam tu plak tmpat dduk meow btl2 kt bhgian tgh dewan besar tu...haha sebab kalo exam subjek teras meow kt belakang skali, kalo subjek sains kt depan skali plak (macam perli jer !) ahhaha..so meow merase la exam kt depan sekali, tgh sekali n belakang sekali..pakej kn ??? kui3..didi plak time exam seni die kt depan sekali..tapi bile da nak tamat masa, sempat lagi die suruh angkat lukisan meow sbb die na tgk..haha..okayy..2 3 hari tu agk sebuk jgk sebab na cover subjek laen n kene reka lukisan seni nie...dengan gigihnyer meow mencari2 gambar2 yg berkaitan kt internet n meow print...senang cikit na tiru...cabaran jgk sbb kite ta dibenarkan bawak contoh lukisan time exam..so mmg kene ingat la ape da disetkan ..huhuhu..gigihnyer meow sampai ta tido malam gara2 na dapatkan bentuk rusa yg perfect ! (konon la) ahaha...dgn elemen2 laen yg perlu ade lagi..aduiyaiii....tapi meow sempat jugak sediakan lakaran yg ala qadar utk saje buatkan meow ingat bentuk rekaan tu..tapi ape yg meow lakar tu ta same dgn ape yg meow buat time exam..hihii ! yela idea mencurah2 time melukis kn..haha..lakaran ni ta la smart sgt sebab ta bt sgt..jnji na tentukan kedudukan encik rusa tu jer..hehe


owhh mister rusa, rindunyer kpd lukisan sebenar kamu..








urmmm...ni la lakarannye yg ala qadar...best lagi kalo dapat tunjukkan lukisan sebenar yg meow hasilkan utk dipertaruhkan dlm spm..mgkin itu lebih baek kn...kui3..dan alhamdulillah dgn usaha time exam dan usaha menyiapkan folio seni visual yg membolehkan meow dapat 96/100 markah, akhirnyer bila results kuar, seni visual menyumbang A kpd meow... err yg laen jgn sekali2 tanyer oke ! hahaha..kire oke la dpt A syukur jer..frust cikit sebab ta dapat A+..at least ta dapat A- kn ? hehe...tpi meow agk target dpt A- atau B+ sbb meow tersalah maen adunan warna smpai warna untuk hutan dlm lukisan tu jadi celaru.. mgkin dapat cover markah meow sebab adenyer kehadiran encek rusa yg gagah tu (gagah ke) haha ! time kaseh incik rusa !!!! ahhaha tapi oke la kan...

okayy la sume...setakat ni saje k post meow...harap2 kenangan2 ni akan meow igt sampai bile..n neva be happend again rite ? so take it as a lesson to going trough next..bye2 sume !


*agak2 kat mane ea lukisan meow sekarang ni ? kat pameran antarabangsa kah ? cewahhhh !!!!

Monday, February 14, 2011

De Birthday Gurl Prank !


                                                                                                                                  

kami sangat gumbira !


candid ke ape ni ? tengah tarik kunci moto..kredit to nik ! haha



salam sume !
okayy lme kan ta hupdate ? hihii (padehal bawu bape hari je) hihii
kpd reader2 kt sane tu meow na share sikit aksi2 panas oleh geng bas sekolah meow ! haha
bersamaan hari rabu yg lepas iaitu 9 februari 2011, satu plan baek punyer dirancang ! na kate suprise pon ta sebab si mangse already know perhaps..

si birthday gurl ni namenyer Nurul Natasha Shaharudin ! awek cun melecun kt desa tu ! (gaya oh yeah) kahkahkah ! sebelom prank tu jadi, ade aktiviti koku kt sekolah n paling berbahaga sekali kpd RAJA HANAFI !! kerana die la meow jadi presiden Kadet Pertahanan Awam sesi 2011 k SMKBBST ni..ok what ? thx raje ! dapat gak aku kembalikan zaman kegemilangan aku dulu2 (gaya oh yeah) ahaha ! seperti biasa meow yg conduct activity ptg tu..kene berkawad plak..aduiiii da berkarat tekak ni na kasi command ! naseb baek suare ala2 ning baizura ta keluar ptg tu gara2 da pencen kasi command..hihi..

then, bila da boleh balik dalam jam 4 tu, kami pon teruskan dgn plan prank kn si tasha tu..meow semapt balek umah sekejap sebab na ambil jajan2 yg meow beli malam sebelum tu utk makan2 ptg tu..sempat jugak tlong mak mandikan si eby Damia ! hihi..bila da setel pergi kt bukit  tempat HOT yg paling cun ! (credit to kamal coz intro kt meow tempat ni).

meow igt meow sorg yg lambat, padehalllllllllll mnunggu sorang Dato' dgn sorang Sultan mampir tu mmg mantap ! (gaya oh yeah lagi !) hahahaah !bile da smpai Dato' n Sultan, si menunggu Nikon n KCN taiko plak menjadi jadi ! haha so k la..sambil tu  ape lagi kami snapping ngn DSRL Nikon yg sempat tinggal ! hahaha..maen buih la ape lgi ! perghhhh nice view beb ! tekalah sape yg bawak buih2 tu ? hahahhaahahhahahahahahha ta malu pnyer meow ! kui2 ! yela bole maen same2..sampai na termuntah2 maen buih ! haha..bile si Nikon n KCN taiko da smpai, brulah mula na prank kn si tasha nie ! dengan gigih dan yakin kami nak pastikan si tasha ta toleh ke belakang ! sungguh derjana..hihii...snap sini snap sane ! aduyaiiii na menunggu kek dipasang lilin mmg mcm tggu naga bertelur keluar manusia ! sahl la kn taleyh hidupkan api sbb angin kuat..hihi btw thx kwn2 yg berusaha hidupkan api ! hihii.

tgh2 alihkan tasha, geng2 laen bwk geng ke belakang n tasha n stop sebenter n we are singing happy birthday to tasha ! its lil bit sad moment plus great ! dgn ala2 "drama queen" tasha menutup mukanyer (touching la kowt) hehehehe ! haha then sempat beri ucapan to tasha (terase mcm artis lak kn ? ) hihihi ok la...
mari2 makan ! itulah yg ta sabar tu ! brbntuk O la kami dduk jamah ape yg ade...n thx to all da sponser guys !
thx tu husain sebab sponser blueberry cake ptg tu..ta lupe pd kwn laen yg beri sumbangan n support oke ! yg bestnyer ptg tu hanyer kami saje atas bukit tu ! alangkah bestnyer dpat lepaking ngn kawan2 sume  kn ! tgh2 makan sempat plak maen game ! hihi jadila kan ?

heyyyy ! igt da setel ? belom lgi maaaaaa igtkn bile da kemas2 tmpt lepaking tu, da terus blik ! rupenyer tgh2 elok2 beraksi dgn DSRL nik, dtg satu objek (mar) merempuh tasha n rosa dgn TEPUNG ! hahahahahha gasak kaw mar ! aku hingatkan bom mane la yg dtg ! kuat jgk ko lari ea..macam pelesit! hoihihi...bile da ade tepung mule la tgn tanak dok diam mengejar kawan2 laen seperti zombi ! tapi beza ngn zombi cakap "otak otak" kami lak ckap "aku jeles ko ta kene!" hahahahahahaha ! mulenyer meow ngn raje saje yg berjaye bolos dlm pertempuran tu (gaya oh yeah) aahaha! tu pon sbb raje yg snapper ! meow lak pndai lari2 ! last2 lari pon kene jgk ! ntah tgn sape yg nikmat sgt salat tepung kt bhg telinge ! aiiiii kalo goreng masak tepung tu sedap ni! hahaha ! mmg riuh la ats bukit tu....org2 yg dtg joging pon mcm paham2 jer aksi2 liar kami tu..hihi..yela, macam la dorang ta penah have fun ngn membe mcam tu kn ? hihi
bile da puas sgt bermandi tepung tu, pling mengirap sebab ade ke moto semahal moto meow tu jadi tempat sangkut plastik sampah ? hihi ishhhhh naseb baek la mak meow da ajar jdi penyabar (padehalllllll) hahahahahahahahahhaha ! oke la kan tolong buangkn sampah...pahala what ? hihi..
lepas tu balik la anak2 gadis dan anak2 teruna ke rumah masing!

end of da story, meow ucapkan Happy Birthday kpd Tasha (bagi pizza malam2 pon kira adiah kn ?) hehe all da best in your life ! be stonger n stronger ! remember, u r smarter than u thought k !
n ta lupe pade membe2 yg jayakan prank tu..credit to Mar,Ed,Nik,Rosa,Tikah,Aten,Husain,Raja,Razy,Sharil (adik mar) n meow sendiri ( na jgk) hihi..okey have a great moment guys !


                                      

                                         penink tggu kek ! haha              

                                     

budak sponser air ! hihi

  
                                  tiup mar tiup mar ! haha
    

ayu ke ? haha


razy, boleh tolong ucai ? haha



make make make..


abes la kaw ! pakai daia taw hihi


mar paling semangat !hihi


taken by me ! hihi


hamboi2 hii
                                      

                                                               nice kan ?


                                                       she's growing up with mr bubbles !


makan nik makan ! haha



nice pose from raje..haha


mangsa n pemangsa..haha


bersihkan la...jenuhla malam nanti..haha






*agak2 birthday kami semua nanti macam mne ea ? hehe

Thursday, February 10, 2011

Bila Puan Aini Menjadi "The Nanny" hak4 !

haha teman2 ! ketemu jugak okayy !
kali ni meow na ceritakan tentang mak meow aka Puan Aini telah menukar profesion beliau daripada seorang suri rumah kpd Nanny ! hihi..mcm cite "The Nanny" plak kan ! haha..oleh sebab kebohsanan melanda mak meow, jage budak kire okay la kan ? hihi..kirenyer tade ar mak meow sorang2 tinggal kat umah bile meow pegi sekolah & abah pegi keje..huhu..

okayy.mak jage due orang budak actually (ta kasar sgt bhsa kan ? hihi) due2 gurl..so okay la..hehe..
sorang bernama Amani (ta sempat tnyer nme penuh) umur 3 tahun suda ! n sorang lagi yg kiut miut lagi somel2 tu namenyer Damia (ta sempat jugaakkkkk) haha..Damia kami panggil Eby ! hihihi...comel bukan ? kah4 !

abeslah lepas nie kuceng2 meow makan hati ta dapt kene dukung sebab mak da ade baby yg nk didukungkan ! hihi..abes la pekan bawak diri nanti..kah3..yg best sebab meow pon tlong jage skali (janji duit kasi dua) hahahaha jahat giler ! hahaha
1 febuari 2011 bermulalah kerjaya ibuku sbg pengasuh ! all da best mom ! pic Amani sempat diambil mggu lepas tapi akibat kekangan "mengejar title" , pic Eby Damia ta sempat na ambil ! so nantikan oke meow akan masukkan nanti ! wee ~~



ni Amani ..huhu


ni time kat Seremban..hahaha



*ta sabar na jumpe Damia bile balik sekolah..wee !!

Sunday, February 6, 2011

Ronggeng Golden Palm Tree ( Sepang Goldcost)

Salam semua..
okayy hari ini ade some new story meow na share ngan anda sume..
okayy bace kat title pon da taw kat pe yang meow na share2..haha
iayyaaaa !!! betul2 pasal tiga beranak Encik Fadzil menggegarkan simen Golden Palm Tree kt Bagan Lalang tu..alaaa senang2 Sepang Goldcost la kan (sgtlahh) ahha..walaupon meow tido jam 4 pagi semalam gara2 mengejar title "Best Student" , dgn semangat yg ala2 pahlawan Hang Tuah (ke ?) meow ikot jugak parents gi sane..actually we are invited guest so agak2 nak taw gak kan pe ade dalam sane..urmm it takes around 20 minutes to go there from my house..so its not too far.
as usuall la kan, kalo da jadi invited guest kat mane2 hotel or resort confirm ar nak ade sesi bodek membodek suruh join jadi member..haha..yela, join ta tentu lagi janji dapat jejak kaki dalam resort yang baru berusia 6 bulan beroperasi ni ! baby lagi kan ? haha ! so kami pon dengan semangat bertiga ikut je la staff resort yg agak cun, soft spoken, polite, kire pakage mmg ade ar kalo jadi bakal menantu (mak senyum jer) hahaha ! bila da sampai macam biase dgr dulu mukadimah2 then baru na naek buggy car ! waaww (bunyi batak) mmg la sebab 1st time doe ! hahahax..bia la..salo naek van persiaran je..haha !


view mmg cantik...superb la katekan ! kalo honeymoon neyh mmg gile2 ar honeymoon...haha..yela, facilities pon mantap2..aktiviti2 pon byk..kire berbaloi ar..bilik plak mmg cun ar..atap ta maen zink2 oke ! natural punyaaa maaaa..kui3..import dari indon tuu..hihi..mak meow pon sempat posing lagi tu taw !
alangkah sedih dan pilu sebab pic meow tade sebab takan na suruh mak abah yg amekkan ! ish2..so amek pic mak aje la (ratu gambar katekan) haha !



                                              ratu segala ratu..hihi



okayy sory ar sebab pic my dad tade sebab always talking2 ngn staff tu jer.
haaa bile da setel sume berpoloh2 ketiak neyh (tade peluh pun) haha kembali balik ke tempat kami datang td..then dapat air free..teh o panas..hak3..tgh sibuk2 meow tunduk minum dengan sopan gaya mahsuri, dtg plak satu benda bergulung warna putih ! aiyaaaa meow pandang atas rupa2 staff yg laen kasi kain pelembab utk custemor..yela kan kat luar tu panas..masuk2 jer ekon..yg pling best meow bole terdiam (ala2 terkejut mcm dpt adiah) sambil pandang kain tu ! ishh ! memalukan ! haha dengan gaya machonya meow ambil n wat dek ! tapi terime kaseh mesti kene ucap oke ! haha..kain tu ade terapi kowt..sebab bau serai...segar sgt ! elok perfume sedap2 terus bau serai..yg adooo ! haha

then lepas selesai, kami dapat boucer makan ! biler dengar perkataan mula huruf M ni mula la berkobar2..haha na taw bape ? haha 150 hengget ! hihi...tapi tapi tapi tapi..laen kali guna boucer tu sebab laku dalam tempoh 3 bulan..mak abah kate tggu Yong, Nyah, Yang balik (suke ar korang dgr kan !) ahah
dan yg paling cun sekali ialah tarikh luput boucer tu ialah 5mei2011 iaitu bersamaan besday mommy ! haha mmg makan advance la ea ! hihihi..kami tinggalkan resort itu dengan aman sekali (padehal mengirap panas!) ahaha..naseb bek de transport disediakan hantar menghantar ke parking park..bgus2..

perut mule nyanyi lagu ziana zain madah berhelah so kami singgah kat food court tepi2 pantai tu...waaaa makan ikan bakar fresh2 lgi..huhu..meleleh beb ! huhu..tapi bak kate kumpulan balas raja lawak " mahal ! sembelit aku !" hahaha bese la tempat pelancongan kn..then da memuaskan nafsu perut jenjalan ar pe lagi..
sempat membeli belah terbelah ! ahaha



jgn pelik bentuknye macam tu..snapping time benda tu berputar la ! haha



jejaka kesepian menunggu isteri dan anaknyer membeli belah terbelah ! haha




      meow mmg teringin na beli buih sabun tu ! tadi sempat beli jugak ! yeay2 ! bole la maen petang2 ! hihi 
      lagi pon mak belikan mainan untuk Amani (budak belaan) hihi..

akhirnye da penat balik la kami ke pangkal jalan ( hahahahaha) then meow pon kene siapkan homework bagai buat master kat Harvard ! haha...tgh2 ti Kak Ima merangkap jiran sebelahku yg bakal meninggalkan babynye yg berusia ta smpai 3 bulan itu esok di rumahku (mak bela sorg lg budak) adik baru yea adik baru ! haha..Kak Ima bagi kek..kek ? made of Secret Recipy lorhhh...(khas utk budak tembam aka Farah Atiqah) makan ati la kaw ! haha..na beli sendiri ! tapi dapat free lagi mantap kowt ! haha




                       wee ~! due kotak lagi tu..hihi..meow tak layan sangat kek so no worries ! haha


okey la itu cite untuk hari ini 2 dalam 1 iaitu memenatkan dan menyeronokkan..jadi sehingga berjumpa lagi dan selamat beramal !

       *agak2 Amani makan kek mahal2 ta ? haha

Tugasan Pengajian Am Last Minute Kat Email

okayy great ! sory sebab ta hupdate blog neyh...today saturday 5 feb n tomorrow sunday 6 feb..should done all homework given on monday 7 feb..buuuutttt...
quiet busy la..
homework :
Bahasa Melayu : SETEL
Sejarah Asia : SETEL
Tamadun Islam : SETEL
Pengajian Am : BELUM
P. Perniagaan : APAH IDAK !

okayy ni tugasan pengajian am last minute yang teacher kesayangan Meow antar melalui email..dan yang paling menyeronokkan lagi berbahagia hidup Meow bila Meow SAHAJA yang kena siapkan tugasan nie..
ape2 pon Teacher Puvana, i will put my effort on it..

okayy i show u all what is it..



Sat, February 5, 2011 1:58:26 PM

soalan pa


From
puvana palanisamy <puvana70@gmail.com>  
View ContactTo:zam_fadzil@ymail.com: 
Penggunaan satelit .doc (27KB)


"salam sejahtera, azam. cuba cari bahan berkaitan sebelum menulis karangan. pastikan karangan anda tidak kurang daripada 250p.p dan tidak lebih daripada 350 p.p.

selamat mencuba.
terima kasih."



This email talks about "Penggunaan Satelit" which is my LAST MINUTE assignment..
okayy thats it..wanna continue all kind of works..see yaa !


 * Ya Allah, pless be with me..

Thursday, February 3, 2011

Kesah Awan Nano By Hafiz

Ketemu semula kita ya dalem post kali ini !
haiyyaaaa cakap Indon plak...okey2 kini kite di Malaysia yak bukan Indonesia..peace yaw !
okayy..Utk post kali nie..meow na kongsi dgn anda sebuah lagu baru yg agak2 meleleh (kalo betul gayenyer)..1st meow dgr lagu ngn muzik video sekali dekat astro channel..owh time tu igt Hafiz da ade lagu baru lagi..congrets ! haha..oke la mari layan lagu ni sebenter n hayatilah...jeng3


video



*agak2 sanggup ke buat macam tu pade ayah korang ? ish3


Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu


Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu



JPJ Seremban Drive Thru

Hahaha halo2 !
Post kali ni meow na tulis pasal JPJ Seremban yg ala2 Mcdonalds ..haha
Dengan first timenyer meow ke JPJ Seremban hari nie (2/2/2011) dgn mak, abah, yang (budak gemok) , dan amani (anak baru mak n abah) haha..meow mmg ta pernah pegi JPJ Seremban sebelom nie.abah da byk kali kowt..hehe.Motif ke sane sebab na renew roadtax moto Lagenda ZR 110 aku...kah3 wee ~~~ bole ar merempit sebelah Farid Kamil lepas nie..hahaha...

As usuall la...kalo na buat ape2 urusan confirm la kene masuk bangunan tu kan...haiyaaa !!!! kali ni paling senang ! urusan terus masuk dgn kereta2 skali kt lorong ala2 drive thru tu ! wahhh !!! haha
mmg jimat mase giler..(bunyi batak) (tapi ade aku kesah?) haha !
Oke jugak ar dowg buat macam ni sbab pengguna pong jimat masa...
Hello ! igt na order rosperaty burger n twister fries jer pkai drive thru ! na renew roadtax pon bole oke ! mantap sungguh ! haha..so pade korang2 yg kaki mcd tu igt2 la renew roadtax anda tu k ! (aikkk ade kene mengene ke??) hahahahahahahaha sesengal jer..haha..

okay ! meow sempat snap 1 pic jep sbb ta sempat..n sory ar sebab ta jelas sebab cover cahaya matahari tu menjadi penghalang (cewahhh ayat aku) ahahaha


                                                                       haha..best kan ?




           *agak2 kalo na jumpe doktor pakai Drive Thru bole ta ? hihi

Wednesday, February 2, 2011

Sorotan Kesah Ain Maisarah

Halo2..haha
Jumpe lagi dalam post kali nie ea ! hehe
Seperti yg dijanjikan, meow akan menceritakan sedikit sebanyak Sorotan Kesah Ain Maisarah..
Semua dah taw kan yg penulis novel remaja ain maisarah tu akan berkunjung ke sekolah meow..
Pada hari isnin 31januari2011, program bersama ain maisarah telah dijalankan..

Okayy... Pagi tu selepas majlis perhimpunan yg ringkas dijalankan, Ain Maisarah tiba dgn kru2nya
sekali.Agk2 cumil sebab dress wane pink.hahaha tu kan trademark die...haha.. Then yg terlibat
hanyalah form 4, form 5, dan form 6. Mmg ta sabar ar tambah2 meow yg da gila bayang dgn dia dah..
Naseb baek da jadi "puan"..hahaha.. Kalo ta, paham2 la ( ceeehhh macam dapat jer !) then dia mula menceritakan tentang perjalanan hidupnya sbg sorang penulis..haha...Agak lumayan doe ! Mmg boleh
buat duit ! Bile dgr tu rase macam na menulis terus kat perhimpunan tu..haha.. Tu la org kate kena bijak dalam hidup.. So rasenyer menjadi penulis ni langkah yg bijak la kan..haha

Lepas jer Ain Maisarah cerita semua story mory beliau, mulalah sesi mengangkat tangan..hahaha ta
paham ke ?? haha sesi menjawab soalan la ape lagi ! yela na rebut novel free ! kah3.. Sebelum tu,
meow dengan gigih dan tekun menyalin ape yg diceritakan oleh beliau (walopon sambil bergusip ngn
cikgu Khir.hahaha). Halnye sebab na jumpe face to face dgn ain maisarah kan..wahh ! sungguh drama ! kah2..Alangkah gabranya hati sebab semua soklan yg ditanye meow ade jawapannyer ! tunggu nak
angkat tangan jer(cehhh ade hati...haha..) Dan yg paling mendukacitakan apabila puan Ain Maisarah
tak nampak meow yg sekecik2 nie angkat tangan dengan gayanye ! ahaha.. Last2 budak "nerd" yg
depan dia yg dapat.. Cehhhhh aku dendam kaw budak nerd !! haha.. Dengan muke redhanye meow
cakap "oke lah bukan jodoh aku" (aikkk ade kene-mengene ke??haha).. Then ingatkan da abes tu da
ta dapat na jumpe Ain Maisarah da.. Kemudian ibunda tercenta iaitu cikgu Jun panggel kami form 6
suruh join bengkel penulisan ngn Ain Maisarah kat makmal bahasa...waaaaaaaa..best2..hihi..Time tu
meow dduk kt meja belakang dgn mate yg agak2 macam ayam di waktu malam ni.redha jer la..haha.
time tu oke ar dgr dgn lebih detail cm ne na jadi penulis yg berkualiti dan cara2 menulis...hihihi..Berminat jugak ar time tu. Bersemangat gigih jugak dalam hati time tu...hak3..bile da balek..haha hampeh ! kui3..
okayy lepas tu kitwg dapat peluang utk ke depan ceritakan apa2 jenis cerita yg ada dlm kepala otak
yg hebat ni tentang cerita2 yg rase2 boleh pecah paggung la..aikkkk pecah panggung ??!! ishhh malalut
lak aku... haha..memandang hero2 dalam makmal hanyelah 4 ketul iaitu lelaki form 6 sendiri, memang
senang kami dituju bagai Hans Isaac lalu kt red carpet..haha..hati aku yg tgh rilek ni tetibe kate na pegi
tetapi dgn anjakan paradigma yg tinggi ! aku terus dan terus memandang muke tasha dan bersembang
(muke na lepas drpd pergi ke depan) hahahahaa....last2 ketua pengawas merangkap insan tercumil
form 6 iaitu "abg" Razy yg merelakan dirinya ke depan..haha..cayala ko !  hihi..agk mule2 mcm rangka cerite...lame2 da macam sinopsis plak..ape2 hal tahneah sebab berjaya mdapat novel free ! hahax

Then apabila alarm perut suda menyanyi lagu keroncong untuk ana, recess la ape lagi ! tapi sebelom tu
mmg sume nak bergambar n na signature Ain Maisarah....so layan sekejap sbb nak snapping lepas tu !
haha.best sebab form 6 dilayan dulu..kah3..ape lagi..sempat snapping dgn muke ala2 ambil ic time darjah 6..haha..dan sekali lagi aku berdendam dgn husain sebab die yg duduk sebelah ain maisarah..cett ! ade
hati kao ! hahaha..lantak ko la...wee ~~..selesai sume meow saje ta rehat sebab kemalasan..tapi sempat transfer gambar2 ke lappy cikgu..haha..then abes recess belajar la ape lagi ! hahaha the end ! thx sume !




haaa ni die meow kasi close up cikit..haha


haaa jadi ar kowang...kah3



dengar ke ?? lalala



gasak ko razy...hahaha


hambek kaw novel free..hahaha



       * agak2 elok ke berdendam ngn org ? ish3 ta baek ar weh..haha