Monday, April 25, 2011

AzZam berTEATER ?? adehhh !

haha salam sume..ape kabar la sume orang kan ??? harap sehat2 belake...hihi...oke meow nak story kesah yang paling latest ni pasal meow..ish2 agak kepoyoan meow BERdialog macam nie..haha..before meow malalut lalut dalam entry kali nie, meow nak wish special thx to adiba cause she lending me her laptop..from now on, i could not wrote or updating my blogs..because my pc was corrupted and seems like it likes to be in the drain !!!! yes ! i want to throw that things !! oh my !!!! hahahahha

haha nampak tu ! meow da mule melalut da tu ! hihi...cepat betul lupe diri..tapi sebelum tu meow nak cakap yang ayat english nie meow reka sendiri dan pastinyer banyak kesalahan..yela meow ta pandai english kan..MUET pon dapat band 2 jep trial hari tu..haha

oke2 meow nak story pasal ape yang berlaku hari ni kat skola.dan meow taip cerita nie pon meow kat sekolah lagi...sebab stayback (rajin kan??) haha..pagi tadi lepas je perhimpunan pagi habes, dapat la pulak satu lagi tugasan iatu teater..ha !!! teater !!! yer teater ! haha..ta pasal2 meow kene LAMAR jadi PUTERA ZAINAL ABIDIN dalam teater tu..haha..agak menggelikan hati dan kaki sebab kene jadi PUTERA..tapi !! bukan putera raja oke ! putera ni name jep..tapi orang suruhan sultan..cehhhh !!! jadi la kan..dapat skrip agak2 dua page..tapi pendek2...so k..not a big deal..meow bedal jep..lagi pon saje nak naikkan pra-u (alasan cikgu suh masuk) hahaha..

hari ni memang ta belajar langsung..same la dengan esok, lusa, dan berikutnyer..yela ! nak lawannye hari khamis nie..actually meow ni gantikan watak orang...sebab tuan punye watak nie ade game ragbi minggu nie..so cikgu tukar..agak2 ketinggalan la meow tadi..tadi 1st praktis oke kowt rasenyer...ermmm tapi kenape penat sangat nie !!! habes praktis kol 1 tadi then meow masuk kelas sampai tertido dalam kelas Pengajian Am..rasenyer Teacher paham kowt sebab tu die ta kejutkan..hihi..(lagi pon anak Teacher pon masuk teater tu  jugak) hahaha..

meow sempat on9 ni pon sebab tunggu praktis lagi pukul 4 nanti..rase nak pegi kantin..lapooo !!!! tapi malas plak..malas nak balik sebab nanti bile meow da balek, lagi malas nak datang sekolah balik..(berape banyak BALIK daaaa) hahaha !!! hari ni pon tataw balik pukul berape (nampak, BALIK lagi)..ermmm, layan jep la..at least dapat sijil daerah..haha.

bile masuk teater nie, teringat pulak mase form5 meow masuk sketsa utk hari kerjaya dan kaunseling tu..haha..rindu giler time tu  !!!!! yela time tu kurus lagi so agak2 HOT la..tambah2 jadi professor haikal ! haha..rindu kawan2 sketsa yang lain ! arhhhhhh rindu2 !


                                MEOW MEROYAN !!!!!




                             *agak2 best ke meow berTEATER..hahaha !!  

Friday, April 22, 2011

Photoshop Punyer Hal

alangkah indahnyer kalo meow hebat photoshop..boleh ar meow edit pic membe2 jadi katak ke, langsuir ke ataupun  spesis tenuk terbaru 2011..haha habes-habes kene study untuk photoshop neyh !

tapi kan tapi kan..daripade study photoshop lagi terbaek study subjek pengajian perniagaan yang membekukan otak meow tuh..hahaha ! ape la nak buat ! wee ~~

hah ! kalo nak hebat photoshop ni haruslah gigih explore depan lappy or pc tuh ! ala macam dulu2 time baru buka myspace or facebook..kene la belajar dulu...ish2 internet pon kene belajar...buku tak belajar pon..kui3

ape ea nak buat ? hahhhh !! baru teringat ta siap lagi nota tamadun dunia yang cikgu mar bagi..aduyaiii !!!! exam bulan depan nie ! mati laaaaaaaaaaaaaaaaaaa......berkabung la meow lepas nie (errrr jangan harap !!)

so mari bergigih untuk photoshop dan exam !!! hahahaha

Artis ke ??? haha !

salam sume ! haha ke temu lagi kan ! haha..harap2 ade ar yang nak ke temu meow nie ! haha ! okeh pade petang jumaat yang serba indah ini, nak storykan satu cite..haha saje nak jadikan bahan..haha ! sambil tu meow rase ini entry meow yang paling lembab meow taip sebab sebelah tangan menaip cite ta bape best ni sebelah lagi sebuk menghirup tom yam  ! wahhh leleh ! superb la weh ! hihi...de best  from ma mother..haha..ade ayam, ade kobis, ade cendawan, ade carrot, haha melalut lak aku ! haha sabo jep la..eyh lupe, serai pon ade..haha...

ish berbalek kepade niat utame,meow nak cite la pasal ibunda meow nie..haha..al kesahnyer bile meow balik dari masjid tadi, ade la kertas2 (ape ea yg dalam bahase omputeh ? flyers ke ? ahaha itulah pentingnyer english education) haha yang dowg letak kat celah2 pagar tuh...mak suruh amek then meow bace la..siap ade gambar lagi..wahhhh artis maw datang sini..kih3..taw sape ?? haha ana rafalli ngn sixth sense..hihi minat ke ? kuang2..bole la lagu sedap2..haha inilah antara dialog meow ngn mak meow :
                                                              

meow : owh ade penyanyi datang sini nanti (bace sambil berjalan)
mak : mane-mane ? ( muka ingin tahu)
meow : ni ha..(sambil passing kat mak)
mak : mane penyanyi nyer ? yang ni ke ? (sambil jari tunjuk kat gambar tu)
meow : ha yang tu ler (sambil makan jambu)
mak : top ke ? ( muka jujur)
meow : ermm entah le (jawapan jujur lagi luhur.haha)


hahaha ! tapi entah ar..bile meow jawab soklan tu, meow tak rase kelakar plak..tapi bile nak masuk minit ke 10 baru ar meow tergelak !!! well lambat loading katekan.. haha ibu oh ibu ! haha..kire famous la jugak artis ni tapi ta famous sangat di mata mak meow, so no offend oke ! haha..tapi kalo mawi tu ingat saje mak meow ni ! haha..sampai nak jadikan mawi as anak angkat..wahh ape kes ? merana ar meow kalo itu terjadi ! haha.satu lagi, tanye ar budak2 AF daripada musim 1 sampai la musim 5 kat mak meow..haha hafal tuh ! hebat kan ? AF6 sampai AF9 ni sory to say mak meow ta layan dah..haha..

hihi jangan ade yang berangin oke ngan post meow kali nie, rasenyer tade sentuh pape yang sensitif ke ape kan ..(errrr ade ke??!!) haha..

AF1 ar yang paling best..haha


AF2 pon best ! haha


ni la AF3 yang boom kebabom hebatnyer..kui3



*agak2 lepas ni ade ke lagi AF ? dengar kate AF9 ni AF yg terakhir..haha

Sunday, April 17, 2011

MUET mengGanaz !

salam..haha ni entry baru neyh ! hihi..mengganaz ??? ape yang ganaz sangat tu pasal MUET ??? hahahaha..memang ganaz ! kerena MUET lah kami bertarung beberape minggu (konon bangat !) hahaha..tade maknenye..sebelum too meow nak cakap pasal MUET nie...

MUET bermaksud Malaysian Univercity English Test yg insan bertuah jep yang boleh amek..kah4 bertuah la sangat ! alaaaaa nak dikatekan kebanyakan student yang sambung belajar lepas SPM tu sume kene amek drpd Pra-u sampai la ke IPTA ke IPTS (errr betul ke statement meow ni??) haha..so kepade sape2 yang amek MUET same ngn meow tahun nie, nak tanyer nie, apa macam ? ada suka ka ? ada lingkop ka ??? haiiyaaa !!! hahaha..so kpd adek2 (18 tahun ke bawah) kalo tataw MUET tu ape. doa2 la ea malam nie ade jin yg gitaw detail pasal MUET  dalam mimpi anda..eshhh merapu dah..jgn mimpi jin ! mimpi la la baek2..haa bace doa dulu..eshhh meow pon tak terbuat kadang2..hihihi..

kalo cite pasal muet ni ramai la yang sampai gi jumpe bomoh sebab nak terer english, jumpe pawang la nak terer writing..ish2 baek jumpe mak abah dapat gak restu ! hihihii....mesti ade yang pelik kalo entry ni pasal muet, kenape meow ta taip in english ?? haaaaaaa...meyh sini meow nak story..bace ayat ni dengan satu nafas jep oke =) " banyak cantek muke ko ! nak eja MUET nie pon aku teragak-agak ! inikan plak nak tulis dalam english !" hahahahahha..gasak2...tapi yela kan bile la meow ni nak terer english..yang meow tawu "yes" "no" "orait" "tengkiu"..haaa nampak eja pon tataw lagi..hahahaha (bunuh diri cikgu english aku bile bace ni) hahaha..yang penting exam muet untuk mid year ni da lepas ! haha..jadi lah...alaa pe nak takut, hujung tahun amek lagi..huwaaaaaaaaaaaaa !!!!! terbang melayang la duit aku ! hahaha..layan !!!!



haha dapat ke bace ape yg meow tulis kat arrow tu ? haha inilah die " ade terlintas di hati nak isi borang yang nie..haha =)" haha itu lah die..hihi


*agak2 band bape la meow dapat nanti..ermmm ntah band 5 ! awwwww !!!!

Kuku oh kuku !

salam sume..haha bile tengok title mesti org ingat meow nak kasi ceramah free pasal penjagaan kuku ar ape ar..medicure ke ape ke (lupe ejaan yg lagi satu) hahahaha...kalo nak rase ceramah bagai-bagai tu sile lah cari di bahgian atas tu n click NEXT BLOG..haha..sebab pasal2 penjagaan ni tade kene mengene langsung dlm entry kali nie..haha..

ade ke sape2 nak taw kenape meow letak title KUKU OH KUKU too ?? haha ntah2 tade sape yang nak taw...(muke toye) kah3..oke2 berbalek pade tajuk utame kite..nak cite pasal kuku nie..kuku sape lagi ar kalo bukan kuku si meow neyh..haha..apa sudah jadi ????? adakah kuku si meow diiktiraf oleh persatuan kuku-kuku Malaysia sbg kuku paling berprestij ??? (err ade ke ?) haha.. bala-bala (penangan hantu kak limah) haha..macam nie la meow nak story..pade satu malam yg hening, burung2 kembali ke sarang utk menyusukan anak2 mereka..unggas2 keriangan kesejukan dan angin sepoi2 bahase..meow pulak baru pulang dari kedai mamak kt kota seri emas bersama mak dan abah tercenta..paling mengasyikkan apabila tibanye dirumah, dan meow ingin mengambil handphone yg tertinggal di dalam kereta tanpa memakai alat perlindungan iaitu selipar (meleret dah cite aku nie,sabo jep la)..dan apebile dgn suke ria nye menuju ke kereta, kaki yg membawa meow ke sane tibe2 TERSEPAK tayar motosikal yg mjadi boncengan harian meow..dengan semangat yang jitu bercampur kegigihan meow, meow pon menunduk ke bawah dan meraba2 kuku kaki meow..alangkah beruknye (hihi beruk taw hihi) ku rase kan apebile meow mendapati kuku kaki meow yang tiny2 nie telah TERKOPAK !!!!!!! haiyaaaaaaa kocowaaaa !!!! mummy !!! hahahaha..kekebasan mula terasa dan meow terus dengan hajat iaitu mengambil handphone dalam kerete..lepas tu meow berlari masuk ke rumah dan menge-check (patut le MUET aku lemah) kuku kaki tiny2 ku ini berdarah dan amat kesakitan ! huwaaaaaaaaaaaaaaaaa....berdarah ala2 kene sunat la jgk..hahaha...mak meow terus suruh letak minyak gamat..aduyaiii bapak pedih..sabo jep la...ta pasal2 dapat saket mcm nie...

then, dengan jari kaki yg berbalut ini meow still gigih tengok AF9..sempat ngutuk2 lagi padehal kaki saket...kui3..abeslah turun saham meow sebab kuku kaki da buruk...da tade kuku..huhu...tapi tapi tapi tapi tapiiiiiiii ade someone cakap elok letak inai utk tumbuh balek...wahhh nak try ar mcm tu..mane la taw tumbuh2 dapat yg warne emas ke perak ke..dapat gak tunjuk kat tasha yg mesti jeles tade kuku warne tu..haha..oke la kawan2...meow on9 ni pon sebenarnyer nak tunggu someone on9 nie tapi tibe2 lak die ta dapat nak on9 sebab tuttttttt...haha..renung2 kan lah oke ! hahaha



haha sample kuku kaki yang cik google kasi kat meow ! haha


*agak2 dapat kuku yg baru tak nanti ?? haha

Monday, April 11, 2011

Bila Hijrah Itu Perlu..

salam sume...
bile tengok gambar2 lame dulu teringat la kesah2 dulu..ermm rindunyer kat sume ta kire la kawan2, rumah lame, tempat lepak n macam2 lgi...cepat betul mase berlalu kan..eshhhhhh rindu ! bile meow korek-korek album-album lame yg bersarang dalam pc nie, jumpe lah balek gambar2 lme..actually tak la lame sgt..tpi bile tgk tu rindu jugak la..yela tambah2 meow da pindah rumah..rindu kat tempat meow membesar dulu..yela kan ade masenyer mmg kene berhijrah ke tempat laen kan..tade ar terperuk jep..at least boleh tengok dunia luar nie macam mne..bile meow da pindah sini baru lah meow terbuka mate yg rabun sebelah ni betape perlunyer seseorang itu melihat perbezaan yg ada dalam muka bumi ni. ta paham ea ? haha sian2..maksudnye kalau kite berhijrah ke tempat yg laen, kite dpt tgk gaya hidup orang2 kt situ..mgkin berbeza dan mgkin same ngn lifestyle kite..tapi selagi dalam Malaysia ni totally sume same kowt..hehehe...bile pindah skolah lagi lah byk perbezaan..contohnye bile meow pindah skolah sini, meow selalo cakap "eyh, ta boleh ke ? kat skola aku dulu steady jep" haha same la ngn ayat nie yg jadi kegemaran meow "skola ni murah tol ngn cuti, skola aku dulu...cett !" ahaha..laen la pindah ke oversea ke hape..baru lah banyak perbezaan..haha angan2 tol..haha..bile meow dok sini meow tawulah gaya hidup kat sini mcm mne..mgkin laen cikit drpd tmpt meow dlu tuh..so pade sume meow nasehatkan supaye berhijrahlah ke tmpt laen.bukan rugi malah untungnyer kite dapat melihat sesuatu yg berbeza..dan meow rasa bangga sebab benda ni buatkan meow lebih matang..yela meow dapat pengalaman di tmpt lama dan pengalaman di tmpt baru..bile fikir2 balek, meow boleh bercakap berdasarkan pengalaman..haha so no kelentong2 oke ! haha..contohnyer perihal kawan2..kalo kat tmpt lame, mcm ni la perangai, mcm tu la..kt sini pon mcm2..eshhhh masing2 de peel masing2..tapi meow seronok sebab minda meow boleh meluas lagi dgn melayan peel kawan2 nie..as yg meow cakap, meow bangga sebab boleh dapat pengalaman..haha..

mungkin ade orang yg tanak berhijrah ataupun belum ade peluang lagi nak berhijrah..yg tanak tu meow nk tanyer "ape yg ko dapat haaaaa ??? !!!" ..kalau setakat tanak bergerak ke tempat laen semate2 demi minah kilang yg korang boleh angkut ke hulu ke hilir dengan umpan coki-coki 3 batang tuh baek ta payah..then kalo demi kekanda terchenta yg mat rempit kampong rem sini rem sane tade keje laen tu korang sggup terperuk, ya rabbi meyh sini aku brainwash otak kowang ngn sabun Daia mak aku..haha..dah la, bukan meow nak kondem ke ape..tapi kite kan da ade peluang untuk majukan diri..pegi lah tengok dunia orang laen sekali sekale..go and live your life !.. nampak tu meow da na berceramah da nie..haha oke2 cukop lah smpai situ...dan kpd sape2 yg bakal berhijrah ke tmpt baru tak kira la sambung study ke, keje ke, best of luck ! hahaha (cakap mcm byk pengalaman jep kan !) haha..



jadila kn..ni pic meow time form5 tahun 2009 ngn kawan2..tapi separuh jep..yg laen nti meow hupdate post laen oke !..mase ni pon jamuan utk sume form5..haha bapak rindu !



*agak2 diorang ingat lagi tak kat meow ?
                       

Friday, April 8, 2011

Apabila Eby Ajak Bersembang..

haha ta sabar2 nak post story yg nie..hihi..al-kesahnyer bermula...hahaha kesah si Eby Damia nie..wahhh sedar tak sedar da 3 bulan mak meow jaga eby nie..tak dinafikan dulu mukenyer mcm baby lelaki..skang dah nampak keperempuanannyer..cewahhh !! haha...bile da makin besar badannyer, mulotnyer mule la mcm peluru nak bercakap aje..malangnyer tade sape yg paham (nada kesal) haha pe kes ? haha..eby ni plak kalo ajak bersembang mmg la cumil (razy cumil lagi) haha..yela baby kn sumenyer cumil..kalo tak cumil terime jep la tu kan anak anda..hahahahaha...

bile meow da bohsan sgt, ade mase meow jaga eby (babysitter oke! ) haha..sempat la meow rakamkan saat2 eby ni membuka mulotnyer..wahhhh ! nak tgk ? jum jum !

*sebelum tu meow na kasitaw pd ibu2 mengandung ataupon warga emas, perak or gangsa yg agak2 nyawa dah lemah kalo terkejut baek pegi tido skang n jauhkan jantung anda drpd rakaman nie..mane la taw taleyh terime hakikat yg suare meow ni yg mjadi igauan..haha*

video

haha sweet bukan ? jgn lak korang igt ade entiti yg buat suare acah2 mcm tu...bese la meow kn baru nak belajar jage budak (part time tolong mak) hahahahaha janji income bahagi due..haha jahat betul..hihi..oke la kpd sape2 yg ta puas ati nak tgk eby ni byk kali sile lah jgn malu2..tpi jgn terngiang2 plak suare meow tu..suare eby tape la..haha..


*agak2 mcm tu ke nak acah baby ? hahahaha hantam taram jep ! 

Friday, April 1, 2011

Petanque Itu Terbaek !

haha salam sume...sian sgguh blog meow ni sgt tbengkalai..tataw ar mmg na update tpi tu la..paham2 jep ar..haha..kalo ade tu, ade la updatenyer..haha..oke2 bwk bertenang sume..ni meow nak bukak satu kesah lg nie..haha..kalo tgk title mesti ramai yg akan tanye "ape tu Petanque?" hahaha itulah soklan familiar pade sape2 yg kureng expose ngn game nie..haha...

game petanque ni berasal drpd ngara barat kalo ta silap dri France..lebih kureng same ngn boling padang tpi lbih cenderung mcm permainan guli kite time kunak2 dlu..haha..beza boling padang kite just seret kt padang yg agk2 licin tuh sampai la dkat ngn jack..kalo petanque kne lontar ke arah jack n pastikan boule kite lbih dkat dgn jack berbanding boule pihak lawan..haha..aduyaiiiii kalo na taw lagi mintak tlong kt "cik google" kite tu oke ! haha

al kesahnyer JPN anjurkan game ni di peringkat negeri selangor pd 24 mac 2011.so mmg mostly skola2 selangor kne jemput utk hantar wakil..termasuk ar skola meow..actually petanque tu mmg ckgu2 skola meow khaskan utk pra-u jep..tpi ta penah join mane2 kejohanan pon..kire ni 1st time la..(nada bangga) haha ape kes ? haha...satu skola kene la antar 3 laki n 3 pompuan..da lame da ckgu gtaw na wat selection utk jd wakil tpi wat kejap2 jep sbb exam la ape la..msing2 busy..

bile mggu game ni start, hari tu hri isnin..kebetulan plak kawan baek meow iaitu "muhamad MIGRAIN" baru singgah pd meow hri tu..meow da tarik diri sbb ta sehat..laki plak tggal 4 org jep..so slh sorang taleyh pegi..meow kate meow tanak pegi sbb nak melayan "kawan baek" meow yg dtg myinggah ni n pass pd usain..ttibe plak raja ta dpt pegi sbb hari game tu die test JPJ..aduyaiiiiiiiii dgn muke ala2 siputnyer meow tpakse agree utk join..last2 yg pegi meow, razy n usain..pompuan plak yg pegi tasha, tika, n sher..n kitwg de mse due hari lg na praktis ! hahhh ??? due hari ? gilor ! hahaha mmg gilor..meow pon harap2 time lawan nti "kawan baek" meow ni ta dtg menjenguk meow..kalo ta, mmg haru la..haha

kami berenam mmg gigih berlatih pagi dan petang..gigih jgk ponteng kelas..hahaha..hey bkn ponteng, padang petanque tu sebelah blok pra-u jep so tadela ponteng kn sbb ckgu bole nmpk....hahaha...penat wohhh smpai na cakap pon tade smgt..(yela tuh) haha..sunburn jgn cite la pnyer dasatnyer ! kitwg da jdi kawan baek ngn matehari  mggu tuh..haha..ktwg berlatih siap import trainer de best pnyer iaitu cikgu aliza..haha..oke la jgk at least taw gak cm ne nk maen..kalo tak hantam taram jep..drpd situ la bru la buat research pasal petanque ni..buka utube la, cik google la ape la..haha..at least taw gak cm ne detail maennyer..hahaa

bile tibe pagi hari khamis tu meow dtg lambat cikit hehehehe..cikit ke ? byk la...haha..tbe2 lak meow terambil salah boule...bile meow da msuk van skola bru meow tperasan meow bwk slh boule..usihhhhh mmg naseb la..kalo ta, msti meow tade mood na maen..sbb stiap ktwg ade 3 biji boule masing2...so kne jge boule msing2..meow plak ngn rase terhormat kne dduk depan ngn driver mr jai kite..hahaha..dowg ngn ckgu2 gosip2 kt blkg, meow merengkuk sejuk kt depan..hahaha..da la ujan pagi tuh...uishhhh cobaan2..haha..dri skola ke cheras ta smpai 1 jam jep so ta lme sgt..lg pon ta sesat..trus jmpe walopon mule2 rse mcm sesat..haha..sesampai jep kt PGA cheras, tgk bapak rmai kt padang petanque tuh...seb bek gerimis so tade panas sgt...

meow naek ngntuk tggu nak lawan ngn skola laen..yela skola meow dlm kumpulan 28/32..perempuan plak kumpulan J..uishhhhh sempat dgr lagu, tido jap, makan..yela 1 game tu lame la..cuace da makin panas da..tetibe lak de mjlis pbukaan kol 12.15..kne dduk tgh2 padang tuh..perghhhh mmg senyum jep kne jemur tuh...yela tp panas akhirat lg panas oke..haha (ustaz lak) haha...da kirre2 kol 1 tgh hri tu tgh beratur amek lunch, nme skola meow kne paggil utk lwan..lwn ngn kolej Islam shah alam..haha..dorang tgk hebat2 jep walopon kitwg taw kitwg paling tua kt padang tuh..n sume tkejut ckp ktwg student pra-u.

bile ktwg berentap (cewahhh berentap tuh) haha ngn kisas, 1st mark kisas dpt dgn jmlah 4-0..pergh byk tuh..kitwg taleyh thn ktwg balun plak round 2 n dpt 4-3..kire membara smgt neyh ! haha..lepas tuh mmg sengit...kitwg kumpul satu, dowg pon kumpul satu (cehhhh nk tnjuk hebat la tuh kn) hahaha...tpi yela ngn klbihan dowg da maen lme n smgat kitwg yg bru maen nie, kitwg tewas ngn mate 11-6..oke la tuh ! haha..drpd team yg laen ade 11-0..hambek kaw! hahaha...tpi kami ttap senyum n borak2 jep..yg best dowg pggil kitwg abg..wawwww abg tuh ! bagus2...hormat jgk ea..haha..lpas tuh team pmpuan plak kne pggil lwn ngn skola sg rawang..hahahaa bole la wat pglaman pertame..ak tgk pon geram jgk..hehe..rase mcm nk msuk cmpor jep dlm pdng tuh..boleh plak dpt 5 mate 1st round ?  hebat sgt ke smpai 5 mte..ak plak ta perasan..lg pon score sheet tuh pihak skola tuh yg pegangkan..aku tgk2 da 5..aku pon plik..ishhhh biar la nk menang sgt..haha..then gi solat jap n blik2 da abes..n team pompuan skola meow tewas jgk dgn mate 11-4..huhu bgus la tuh..da abes tuh bru la kitwg lunch bwh khemah yg best tuh..

haeyhhh belo abes lg okeh..de satu lg game..kali ni lwn ngn skola dato ahmad razali plak...wktu tu pon da ptg..uishhhh !!! kali ni kitg rase ade hrapan...tpi ktw kasi budak2 tu harapan dlu kononnyer bole mnang dgn mate di round ptame 2-0..haha sonok jep muke dorg dpt 2marks..ble meow, razy n usain na tekan gear, brulah smgat fight tu dtg balik...haha...mate demi mate kitwg kmpul n akhernyer team meow menang dgn mate 11-4..hahhaha yeay !! lpas antar score sheet tuh, borak2 smpai ta igt da lme dok kt situ..dorg pon spoting2 n sume pgkat adik2 lgi...ade sorg tuh mmg bgus jd shooter..sbb die shoot boule org mmg kena..kalo kne latihan lg msti hebat bdk tuh..sempat gak amek fb die..haha.sempat bgambar lg la ape la..tpi camera dowg..sempat amek 1 jep pic drpd hp meow..haha..kire kngn la sume nie ! best2 !

rehat2 jgn bwh khemah sbb tggu team pmpuan plak lawan..da kol 6 ptg n meow razy n usain pegi masjid utk solat asar lak...balik dr msjid agak kecoh n meow sempat tnyer budak kisas yg meow lwn td ape halnyer...katenyer game kne tunda hri sabtu plak..yela bygkan pusingan kalah mati pon ta abes lg ptg tu..psigan 2 ngn final tak start lg..team meow no 2 kumpulan kisas johan kumpulan 28..igtkan da abes..n dak kisas ckp kitwg pon kne dtg jgk sbb ade game lgi...haha..meow ckp la mybe ta dtg sbb sbtu tuh skola de evant besar iaitu merentas desa ngn hari keusahawanan..tgh2 sembang tasha pggil sbb ckgu da ajak blik..haha ckgu nie mmg la..haha..sempat gak ucap goodluck kt dak2 kisas n amek brang trus ke van..smpai situ la perkenalan ngn dak2 kisas n dato razali tuh..hasilnyer team lelaki skola meow menang skali n kalah skali..haha adil la kan..haha..pompuan plak ta sempat maen game kdue n skali kalah..


team smk dato ahmad razali n smk bandar baru salak tinggi


dlm van walopon penat sempat merapu2 na mcd..yela kn minggu gaji, saje la nak "pau" cikgu jun ! hahaha pau pnyer pau, akhernyer ckgu tewas ngn santau pujukan kami..haha...trus msuk putrajaya sbb ckgu na banje mcd..haha..last2 gi mcd alamanda...terbaek la cikgu !!!!!!! hahaha....bapak best meow rase...dlm kol 7 kitwg smpai alamanda then gi mcd n meow yg orderkan..seb bek servis cepat..dlm kol 7.45 ktwg pegi surau dlm alamanda tuk maghrib plak...lpas abes solat pegi lg mcd sbb meow na beli mcflurry wat bekal dlm van...hahaha padehal dkt jep ngn rumah,,,haha kitwg keluar dr alamanda dlm 8.30 mlm...then smpai kt skola kol 9 mlm..haha penat werhhhh...burger yg ckgu banje tuh pon meow bgkus bwk blik n ta larat na makan..last2 meow suh mak simpan utk abah jep makan pagi esok (cehhh anak soleh oke !) da blik tu mmg ta tgk buku lgsung...homework apetah lgi..n msj seseorg pon ta sempat na balas..sori yer =)..arghh sunburn sunburn !!
tgk la pic yg ade ni n jgn cari meow sbb mmg ta jumpe..meow la yg snap pic nie ! wee ~~


semangat cikgu jun ! mekasehhh cikguuu


haha makan selagi free ! haha



*agak2 bole pau lg tak cikgu jun lepas ni ? haha