Wednesday, September 28, 2011

Penang give me such a great moments !

salam semua, heshhh tengok blog list meow baru ar perasan bulan september sikit beno entry.. oyehh lupe, exam lagi, raye lagi..kannn..sedar2 hari nie last bulan syawal..

bile ade kat Penang hari tu, banyak yang best daripada yang tak best. best sebab dapat tinggalkan tapak kaki meow yang bersaiz 6 nie (kecik beno) kat pulau tu..haha
tambah2 duduk 3 hari dengan kakak sulung meow yang memang super gile jalan2 nie..hari ke 4 baru ar family meow dtg penang.

sepanjang 3 hari duk ngan kakak meow nie, memang situasi ;

BERPELUH-PELUHAN = angkara berjalan kaki ke bus stop
BERPANAS-PANASAN = angkara menunggu bas + jalan kaki ke bus stop
BERSAKIT-SAKITAN bhg kaki = angkara berjalan kaki ke sane ke mari
KEHITAM-HITAMAN = angkara terlampau berjemur (pulau kannnnnn, hahaha)


berpeluh-peluh meow bagai gambar atas nie..hihihihihihihihih



namun begitu, (cehh ayat sastera, haha) terbit juga situasi ;

BERSERONOK-RONOKKAN = dapat pergi tempat yang meow tak familiar pegi
BERJIMBA - JIMBAAN = 1000km satu hari berjimba kat PENANG !
BERMAKAN - MAKANan = sushi king, nasi kandar, sotong goreng, KFC, banyak lagi !
BERHABISAN - KEDUITAN = haha yang ni paling best ! pokai der lepas tu !!!

oke2 yer, ade lagi banyak tapi malas nak taip, menyampah lak kalo banyak2..hehe
so meow kasi jadual meow dari hari 1st meow datang sampai la meow balik..hehe

rabu = Airport - Queensbay - USM - Giant - Hotel Royal
khamis = check in Vistana hotel - Queensbay - BJ kompleks - hotel 
jumaat = USM - Queensbay - BJ kompleks - Mydin - USM - hotel
sabtu = USM - padang kota - Queensbay - hotel
ahad = USM - BJ kompleks - balekkkkkk

ade lagi taw ;

isnin = ponteng sekolahhhhhhh...hahahaha !

itulah yer, abes Penang meow kijak2 5 hari tu (cehh padehal gi tempat yang same je..haha)
ape2 pengalaman kat Penang nie betul2 tinggalkan memori pade  meow..lepas ni kalo meow gi Penang sensorang pon da reti cam ne nak cari bas..yeay yeay !

thx jugak kepade family meow yang memberikan kebahagiaan kepade meow..tanpamu, aku mati (cewahh ayat puisi) hihi..thx jugak kepade membe2 meow yang concern dengan meow sepanjang meow di sane *im okey* =)

btw, thx yer kakak sulong meow ni yang sudi bawa meow menapak kat pulau tu...hihi n satu lagi, congratulation yer sebab dah grad ! hihi

 

ahak ! si kuat jalan n si ikutan ! haha


*memang ta banyak tempat, tapi kalo 1 tempat pon da macam tawaf 5 hari, ko mampu ke ? haha



1 komen pembaca awesome:

♕ Mr.IX ♂ said...

berjalan sakan tu....bgus la berpeluh2