Tuesday, October 4, 2011

hukum hudud perlu ada kat sekolah..

salam semua..harap2 sehat la yer..
tade nak cakap banyak..tengok title pon da panass..
yess meow setuju dengan hukum hudud nie..

mesti taw kan ape maksud hukum hudud nie kan.. tapi meow bukan nak cite politik2 kat sini yer.. sila jauhkan minda politik bila masuk dalam blog meow ini okeh. =)

bukan ape, kalo la hukum hudud nie ade, kurang lah sikit kes2 jenayah nie..tak kira ar kat mane pon..
tapi kalo bole meow nak request kat sekolah pasal hukum hudud nie..
terutamanya sekolah meow nie..

"pengetua, pengetua, boleh tak laksanakan hukum hudud kat sekolah nie ?? sekolah nie je, sekolah laen tade pon takpe..janji sekolah yang nie ade..boleh pengetua ?"

motif ???

kalo hukum hudud nie dilaksanakan kat sekolah nie, tade ar kes kecurian berlaku kat sekolah..tade ar barang2 cikgu hilang, tade ar SIDE MIRROR AKU NI HILANG,yess meow ulang lagi : TADE AR SIDE MIRROR AKU HILANG..yess ! nak dengar lagi ? TADE AR SIDE MIRROR AKU HILANG.. ape yang penambah rasa bahagia dalam hati kecil meow nie ialah : PATAH 1 (SATU) KALI , HILANG SEBANYAK 2 (DUA) KALI... dalam kawasan sekolah lak tu..

kalo sekali je aku tak kesah ! tapi kalo sampai 2 2 moto aku pon ko kebas pe kesnye ? haisshhh
hari tu meow bawa moto EX5, side mirror kene curi satu..tinggal sebelah je..bole sabar lagi..
tu pon da kene tengking ngan ayahanda terchenta taw !

tadi pulak bawa moto LAGENDA, dua-dua lesap ! sebelum tu dah patah satu,.aumakkkk koooooo..agok2 le wehh..bapak aku keje bukan nak beli side mirror je untuk ko amek..memang bapak aku nie murah hati sangat nak beli side mirror dua bulan sekali kan ?

awal tahun side mirror patah sebelah, tataw sape buat. dua bulan lepas side mirror hilang sebelah, hari nie side mirror hilang 2 2, langsung tade.. esok luse ko angkut la moto aku tu sekali..
aku pon gigih doa mintak2 abah aku da pegi keje tadi..sebab aku takut kene marah lagi..balik2 tadi abah aku ade lagi..naseb baek die tengah tido..

hey pencuri ! ko taw aku SAMPAI KOREK TABUNG TAW NAK BELI SIDE MIRROR BARU PETANG TADI !!! aku pon gigih keluar umah senyap2 tanak bapak aku sedar aku keluar..enjin moto pon aku start bile da jauh dari rumah..terus aku pegi kedai beli side mirror baru..

ya Allah, aku ta paham kenapa mesti ade orang yang jenis macam nie..kalau lah aku balik sekolah tadi eksiden sebab ta nampak kete dari belakang, then aku mati kat situ, takan aman la orang yang mencuri side mirror aku nie..sumpah takan hidup tenteram..

aku tak kesah la nak beli side mirror nie, bukan mahal pon.. tapi masalahnye perbuatan tu MENCURI ! kan ? MENCURI tu da layak kene potong tangan je..dowang ni tataw ke dosa mencuri nie ? pelik2..

aku tanak marah2..ko amek la benda tu..amek la..tapi pandai2 la ko jawab sendiri kat akhirat nanti..oke ?


kowang nak macam ni ? so stop la mencuri or buat salah k..


*agak2 hidup ni bahagia ke kalau hidup dengan benda yang bukan milik kita ?

9 komen pembaca awesome:

Te-Yan said...

Huh ada lagi kes mencuri hari isnin lepas..tak tau sapa yg punye kerja..tapi kalau org yg sama gak memang lah tak insaf....

Ko pasang je la CCTV kat ko punye moto tu Meow...at least kalau taw sapa amik, boleh kasik penampor sedas dua...

Sapa yg suka mencuri tu memang lah idup tak aman. Makan harta HARAM...

Meow Aizawa said...

@Te-Yan

haha btol2...kalo bapak meow kaya da lame beli dah..
esh2 ape nak jadi...

dah ar haram..ntah tawu ke ta haram tu ape die..huhu

// cikk superGIRL =.= said...

kau gila? abes yang curik line wifi kat sekolahh , mcm mane ?

Meow Aizawa said...

@// cikk superGIRL =.=

haha..kalo yg kes curi wifi skolah tu tayah kne hukum..
yg tu kne puji sebab pandai manfaatkan kemudahan yg ade..hihihi

♕ Mr.IX ♂ said...

amik cap jari kat moto bawak g makmal....hehe

amranaiman said...

pncuri mnyushkn org.. T_T

Amirah Jafri said...

waaaaa gambar last tu ! huhu

Bilal binti Robah said...

gambar sgt style!
double thumbs up!
:D

Meow Aizawa said...

@Bilal binti Robah

haha..gmbar kne kasi gempaq sikit bru ar insaf..hehe