Wednesday, August 24, 2011

Resepi Samperit Mak Saye !

salam sume ! oke meow buat post seringkas mungkin..khas untuk blogger yang nak resepi biskut samperit tu..hehe..




AuraFIza said...
Baru plan nak buat kuih samperit nii! Resipi pelisss. irst time nak buat ni. Hekhek...


so meow gigih untuk memberikan resepi mak meow nie..hehe..so mari lihat !

bahan2 :
4 biji telur ayam (kuning telur saje)
1 paket tepung jagung
1 cawan gula halus
icing vanila

cara2 :
1. masukkan gula dgn kuning telur (kuning telur ni masuk satu2..maknenye masukkan satu kuning telur , pukul sampai sebati then masuk kuning telur lagi then pukul lagi sampai ar abes 4 biji tu)
2. masukkan tepung jagung
3. pukul sampai adunan tu sebati
4. bakar dalam 10-15 minit

senang kan ? mak meow pesan jgn leka mase bakar tu takut hangus..hehe
kalo biskut yang bagus, mase makan tu, biskut tu rapuh dalam mulut..uhhhh lembut selembut2nyeee..hehe

oke goodluck  cik aurafiza ! hehehe =)

*agak2 menjadi ? kalo menjadi inform oke ! hehe

4 komen pembaca awesome:

Amirah Suhana said...

Fuyooo pandai nya masak kuih. ngee

Meow Aizawa said...

@Amirah Suhana
heheh mak je yg pndai..haha

AuraFIza said...

Terharunya siap ada buat special entry utk resipi yg saya request tu. Hehe..

Btw, resipi ni simple kan? Macam senang je. Tapi kita tengok je la nanti apa hasilnya bila saya buat. Hehe.. Will try! Thank you so much!

SELAMAT HARI RAYA!!

Meow Aizawa said...

@AuraFIza
hehe senang jer..goodluck k !