Saturday, August 13, 2011

Kenali Mrs Lenggang


salam readers ! title menarik bukan ? eheh..so mari ke segmen mengenali membe2 meow ! dan hari ini insan bertuah untuk dikatakan (dimengatakan, dikutukkan, dimakikan) ialah Mrs Lenggang ataupun saudari Nurlailianahidayah Bt Shaari..hahaha jangan marah ye ! hehe

ape yang special pasal budak Lenggang ni ? ayooo meyh2 nak cite...budak nie sangat best ! tak kedekut, spoting, ngade2 pon yer..kalo duduk sekali memang ta bohsan ar..tapi bohsan jugak kalo sembang pasal puad je..puad puad puad puad..kan kan kan ?? hehe

actually, budak Lenggang nie ex classmate meow time form4 dan form5..tapi kitowang da kenal2 dulu time form2 kowt..ke form1 ? ye ar kan si Lenggang nie kelas pandai..blok pon laen2..laen ar meow time tu bingap bingap cikit *bingap ? sila rujuk kamus jerman-iban please*..


 memang da lme aku nak tetak budak nie..haha

tapi kan dulu, kalo budak2 kelas KAA dan RK memang jarang nak ngam ngn kelas laen..ramai yang cakap dowang sume sombong2..tapi hakikatnye tak pon..contohnye si Lenggang nie..hehe..

bile naek form4 saje, rezeki sekelas ngan si Lenggang..meow pon terkenang sesekali betul ke meow masuk kelas tu..bukan ape, ta sangka dapat masuk kelas aliran sains..padehal dalam hati tengah mengira sifir 3 nie..haha..mule2 tu sangat janggal..meow ngan lenggang@alel nie suam2 kuku..lame punye lame, hah ! sekepale rupenye...

haha kenangan sangat neyh !

banyak2 membe girl meow time tu, si alel (panggilan familiar) nie ar yang paling updated..memang celik la ini  budak..die nie jugak terror in English subject..kalo setakat i, you, sit, down tu, die tengah tido pon boleh cakap..hehe..

oleh sebab meow dikurniaan raut wajah yang agak sudah mengalami penuaan, ramai yang takut nak tegur meow kalo meow tengah diam..tambah2 orang yang 1st time tengok meow nie..tapi hati tetap cute..hahaha..sampai ar satu cerite ni disampai oleh aboy..macam nie kesahnye :

aboy : aku ta suke ar tengok sorang budak tu
alel : haah aku pon ta suke
aboy : ko taw sape ?
alel : azzam kan ?
aboy : bukan, orang lain..

see ? sory ar kalo ta betul dialog ni alel, sebab ni ape yg aboy cite kat aku..mase aku dengar nie, aku gelak berguling2 bawah bukit Changkat Lada tu sampai ke kebun Hamdan..haha *tipu*..nampak sangat muke aku macam rimau telan budak kan ? haha

tapi sume yg negatif tu berubah bile naek form5..best gilak ! alel ni memang salah satu calon besties la..top5 ! kitaowng satu kepale..campor lak ngan si mizi, ean, atot, aboy n laen2..meow hepi giler ade membe2 macam nie..salah satunye ko alel..

ingat gelaran mendek ? yess ko je ar satu2nye panggil aku mendek..aku ta kesah tu sume..janji aku hepi..haha..sebab tu aku panggil ko lenggang..haha dan ! yang paling aku taleyh lupe time ko tipu aku pasal RC ! ko punye semangat muke sedeyh cakap projek RC aku gagal kan ? projek yg nak dekat setahun bergelumang ngn tu aje..sampai jatuh mate air anak jantan pak Fadzil ngn makcik Aini nie..ish3 kenangan2

ta dapat meow bayangkan macam mane hidup meow mase tu kalo tade membe2 yang macam nie..baek, spoting, memahami n banyak lagi..meow pon da pindah sini..makin jauh daripada diorang..

eyh ! cite2 nie korang taw ke kenape meow cite pasal Lenggang nie ? hehe sebab hari ni 13ogos birthday die !  hepi besday alel, semoge hepi, panjang umur, berjaya sume benda yang ko buat n goodluck ! aku ta penah lupe membe2 aku..walaupun aku da pindah jauh daripade kowang....siyes aku rindu membe2 aku..siyes jugak aku rase nak balik jumpe korang sume skang jugak !

ape2 pon, meow tetap rindu korang sume..hepi besday alel !


entry khas untuk Nurlailianahidayah Bt Shaari. =)


*agak2 korang ingat ke meow lagi ? ermmm



5 komen pembaca awesome:

Te-Yan said...

Zaman sekolah paling meninggalkan kenangan...takkan jumpa dah apa2 memori yang korang kumpul tyme sekolah...jadi hargailah teman-teman anda.....

Meow Aizawa said...

@Te-Yan
huhu...tu ar..memang tinggal kenangan sume..

Te-Yan said...

sorry lah meow tersilap bg info pasal photoshop tu....

btw Te-Yan dah letak header gak kat blog...hehehehehehehe...

fahmie firas said...

Done following U bro,
A nice blog indeed.
Add me on my FB or Fan page,'
Then. we can hv a keep in touch business.. Gud Luck.

Te-Yan said...

Nak Te-Yan tolong edit tak Meow punye header tu..? Kalau nak emel photoshop nye fail tu...edit kasik baek punye....hehehehehe