Sunday, August 21, 2011

yeah Samperet !

haha salam sume ! salam ramadhan ke 22 sume ! hehe..semangat nak raye dah nie ! meow da mule donlod lagu2 raye nak feeling sorang dalam bilik lepas balik sembahyang raye nanti... al maklum ar dok kat perantauan ta dapat balik ! huwaa !


oh maiiii rindu suasana raye kat kampung yang meriah banget ! nampak gayenye tahun nie meow beraye dengan lappy kesayangan meow la yer.. tadi sempat tolong mak buat biskut raye ! yeayyy ! biskut samperet ! alaaaa biskut yang rapuh di mulut tu..haha

terbahak2 mak ngn kakak meow bile tengok meow buat...yes ! meow berjaye menekan 5 ketul biskut samperet ! tapi kelime lime tu laen2 bentuk..adehhh how ?? haha
ade tinggi ade pendek, ade gemuk ade kurus..ade satu tu mak meow cakap "samperet saket" haha sebab leper...hahahah

best2 ! tapi memang sedap ! mak memang pandai masak ! hihi tayah tengok resepi da bole buat..well tangan orang lame kan ? hehe

oke2 jum tolong lagi ! heheh yeayyy !!!

ps: gambar samperet tu bukan mak meow punye..tu abg google punye..hihi

*agak2 kowang taw tengok je ke atau taw buat ? hihih

4 komen pembaca awesome:

pyejal said...

ramai betul orang pikul kueh dtg opis

Meow Aizawa said...

haha bese ar..
rase lpas tu ouji sedap..
then tayah beli..hihi

MisApple said...

samperit! one of my favourite kueh raya. yeah!

AuraFIza said...

Baru plan nak buat kuih samperit nii! Resipi pelisss. irst time nak buat ni. Hekhek...