Monday, June 6, 2011

Saya Tiada FACEBOOK !

salam all readers yang vogue and macho sekalian ! (ekhlas drpd hati yg luhur memuji, hihi)..haha ade kesah baru pada hari yang baru nie..nak taw ape die ?? haaa kalo tengok title tu mesti da taw kan pasal ape ?? iyaaa betul anak2 sekalian (10 markah untuk adek2 ye)..

laen da ta bukan ler pasal muka buku or name dalam kad pengenalannyer FACEBOOK..hehe..ape yang bestnyer FB nie ?? memang la best.. Di samping mencari kenalan, FB jugak tempat menJALANGkan diri...opsss agak kasar di situ..tukar2..tempat menCURANGkan diri..betul ta ?? jangan tak mengaku !! hehe

ye ar kan..yang guna dengan cara yang betul tu, betul ar..tapi yang ta gheti gheti nak berCURANG nie kenape ?? ko tataw ko boypren/gefpren ko ado ?? eshhh !! tapi2 bukan itu yang menjadi highlight untuk entry meow kali nie taw..so mari ubah kepada mood yang cool and rileksssssss...

oke, meow tade FB..hihi..percaye ke ??? eleh takan kowt ??? honestly meow ade 2 account FB..satu FB meow da lame ta bukak (kini baru buka kadang2)..FB satu lg memang aktif giler dulu..sampai kalo ta bukak sehari rase macam nak minum gam cair tu jep ! mase meow aktif ngan FB dulu, blog ni sangat ar ta berpenghuni..so, bile meow da deactived FB tu, barulah meow menjadikan aktiviti menulis blog nie kegemaran meow..nak taw detail ? mari baca apabila Cik Michan menemu bual Meow :

Meow sehat ?
ko tade soklan laen ke ??? btw sehat2.. =)

Kenapa meow deactived account Facebook Meow ??
bagus soklan tu..ermmmm macam mane nak cite ea..ermmm ce cite ce cite..arghhh sudahhh..hehe..secara ringkasnyer mungkin bole meow list kan seperti kat bawah nie :
1. makin lame makin bosan
2. kalo dulu sekali buka sampai 100-200 notification..skang buka2 ade la dalam 3-4..
3. malas nak baca luahan rase hati orang kat status
4. leka sepanjang zaman
5. buat saket ati yang amat

haa ini lah antaranya yang bole meow list kan walopon terlalu banyak sebabnyer..tapi kan meow nak ulas cikit pasal point number 5.sebab mungkin ade yang tertanyer2 ape la yang sangat saket hati tu kan ??


tapi rasenyer terlalu personal nak story de mory..anggap jep ar meow amek keputusan untuk berhenti membenci orang..kenape meow cakap begitu ? sebab meow kalo saket hati kat orang tu, meow akan benci..so pakej la kan ? saket hati dan benci..so dengan cara meow meng-deactived FB nie, tade la meow terus menerus mengamalkan sikap memBENCI..jadi betul tak keputusan meow ? hehe ta baek benci-benci !! hehe

Bila meow nak active balik FB ?
ha nie satu lagi..kalo tu soklan yang anda sume ajukan, sama sekali meow ta dapat jawab..sebab ta terase lagi nak active kan balik..hati nie kate "baek jangan dulu wat mase nie"..act, meow ade pasang niat so kalo niat tu da termakmul, inshaAllah meow active balek FB tu..

FB meow yang lagi satu ?
hehe FB meow yang tu ea ? FB tu meow buka seminggu sekali and meow just menunggu dan menunggu sape2 yang nak add..tapi fren kat FB yang tu meow kenal sorang jep...yang laen, ta konallllllll...hihihihihi

Ucapan daripada Meow ?
"errr perlu ke ? macam artis plak" (monolog dalaman)hepi2 selalo and rajen2 melawat blog meow nie yang naif lagi..huhu

Itulah temu bual nyer..(kononnyer)..bile da abes temu bual tu meow saje nak mengorat Cik Michan kite tu..tapi ta layan..wahhh kerek ko maria ! hihi (merapu)


*agak2 berapa tahunkah FB meow akan kembali ??? hihihi

5 komen pembaca awesome:

ayie said...

rugi tak bk meow.. xdpt jumpa meow betina baru..hehe..

follower 97

tashatusyut said...

btol3...hahaha

Meow Aizawa said...

ayie - haha..kat taman perumahan nie byk da meow betina..kih3..thx ea follow !! hihi

tasha - ye ar koe !!! haha

Te-Yan said...

heheheh alkisahnye begitu ye meow..baru lah Te-Yan paham ngape le kamu tk de fb...
tp sebenarnye terpulanglah pd diri masing2 sebenarnye...
social networking neh ada yg baik dan buruknye..masing2 kenalah pandai gune kan dengan cara yg berhemah...

Meow Aizawa said...

haha betul2..so buat mase nie rase free kalo tade.hehe.

inshaAllah satu hri bile da smpai seru meow buka balek..hihii