Sunday, June 19, 2011

Bila Cakap About "Love.."

salam..wahhhh makin berbunga-bunga hati ni..hihi...dah mula nak berkesah tentang "love" plak kan ?? hihihi *kegelian di situ* hehe

haaaa meow saje nak menulis something about LOVE..wahhhhh mcm ta caye jep nak cakap pasal nieh..jangan pulak ade yang kate meow tengah berkaseh-kasehan dengan someone so terus felling nak cite pasal nie..eshhh tidak tidak tidaaakkkkk...saje nak cite pasal hal nie *lone ranjer lagi*..hehe

oke2..kalo cite pasal love nie kan pasti sume berfantasi seketika..haaaa eshh !! kan da berfantasi tu ! jangan2..tunggu sampai abes bace baru boleh berfantasi..sebelum tu bace dulu oke !..ape yang korang rase tentang love nie ? kalo yang PERNAH berkaseh-kasehan tu tawu la ea n mungkin tengah melayari saat2 manes (errr manes ke) ngan si dia..kalo yang ta PERNAH tu, ermmm may Allah bless you la yerk =)

kalo tengah bercinta sume rase best..best la bile time best..bile tibe time tak best, ayooooooooo maw pecah kepale memikirkannye..korang mesti penah dengar kan orang2 kate *tidur tak lena, mandi tak basah, makan tak kenyang..etc* esh2 memang ar jadi macam tu sebab pade mase tu kite rase tu ar kapel kite yang terbaek..puji sane, puji sini..sampai nak tunjuk betape kite nie memahami sangat lah si dia tu n cite pade orang laen..kalo boleh sembah, da lame sembah buah hati die sendiri..nampak tu, alangkah terbaeknye seseorang itu dimata buah hatinye..*moral : jangan nak menDEWAkan sangat die tu*

tapi kan, betul ke die yang terbaek ? maybe pada waktu tu memang dia yang terbaek..tapi lame2 tu ? haprakk !!! gaduh jep terus kuar ayat "bet*na sun*al !" , "jantan jaha*am !!" then terus clash...so ape cer ?? hehe..so itu sume bergantung kepade diri masing2..ade yang bole cool n steady bile nak clash..ade yang macam lion king etc..jangan ar sedih sangat kalo tade jodoh ngan die..sume ade jodoh masing2 kan ? *moral : jangan mencarut n steady sajeee*

sebab tu meow rase minat ngan satu ayat yang meow baru dapat tadi..tu pon dapat daripada telefilem kat astro *gigih sungguh nak story balek*..iaitu "kalo saye cintakan die, saye kena lepaskan die" "sebab saye anggap macam lepaskan ikan di sungai..bile kite lepaskan ikan tu, die pasti berenang bebas n kite tengok kalo die datang balek pade kite, ertinye die cinta pade kite" (tade la sebijik yang dalam cite tu, ade ubah cikit2) konteks ayat ni nampak simple tapi bile pike2 balek, betul tu n senang nak conclude ayat itu ialah "kalo ade jodoh, terpisah macam mane pon tetap akan bersama nanti" so jangan histeria sangat lah kalo ta dapat si dia tu oke ? =) meow dapat ni pon daripada telefilem RAM POM POM ? haha tengok ar part Ram (ta kenal pelakon laki tu) ngn Anne (Jihan Raja Lawak) mase scene Anne tengah masak kat dapor ngan Ram..*moral : kena pandai menganalisis percakapan orang*

ade jugak yang sanggup buat ape saje untuk dapatkan cinta..memang ade...bagai nak rak seseorang tu nak dapatkan orang yang disayanginye..sampai ade yang nak bunuh diri..selain daripada bunuh diri sebab nak lari daripada bayar hutang, frust ngan kapel salah satu punca yang fofular kat Malaysia..jadi !!! fikiran yang waras amat diperlukan ketika itu (cehhh bajet je meow cakap kan ???) hehe..meow pon tade ar sampai nak saketkan diri sendiri time dulu dulu.. *campak hp jep* kih4 kantoooooiiiiiiii...*moral : jangan sakiti diri sendiri*

tapi kawan2..ade jugak yang sanggup ta berkawan dengan orang laen semate-mate orang yang disayanginye..kesah ini pon wujud kat dunia skarang nie..mungkin kite rase kite da ade dia tu cukup membuatkan hidup kite lengkap n sempurna..itu kalau si dia tu da 500% jadi milik kite..kalo 30% je macam mane ? mapuh demo ...hihi...kalo yang konfirm jadi penyeri hidup tu baguslah sebab kebahagiaan dapat kite rase dengan orang yang dekat ngan kite..so orang sekeliling tayah sebuk2..tapi yang ta konfirm tu, berbaloi kah ??? takot ade nanti yang makan hati @ puteh mate @ puteh hati @ puteh gigi sebab kene tinggal dengan si dia..bayangkan ini terjadi, sape nak berkawan dengan kite ? padahal semasa kite berbahagia dengan cinta yang ta pasti tu, kite lupa akan kawan2 kite yang pasti menunggu kite..tapi bile da kene tinggal, hegeh2 tunjuk muke ninja turtle kat kawan..patot kah ?? jadi meow rase, walopon kite sayang banyak mane pon si dia tu bagai dewa, jangan lupe kawan2 kite yang sentiase ade untuk kite..*moral : cinta-cinta jugak, member jangan lupe der !*


oke la kawan2..ini hanya idea penulisan meow dalam blog nie..ini jugak sebagai karutan daripada meow n kepade sesiapa yang membaca..bye readers ! kiki bhaaa !!!


*agak2 bile na tukar title "Lone Ranjer" tu ea ??? hihi

4 komen pembaca awesome:

Naquira said...

HAHA...hot topic ni

Te-Yan said...

hehhhehe hebat topik meow kali ini kan...bercakap pasal cinta..berbunga di hatikah wahai meow..heheh kalau berbunga pun apa slahnye..meow pun dah 19 thn..dah layak pun...cume pada pandangan Te-Yan tk kisahlah siapapun pilihan kita janji berbahagia hendaknye..kerana kita kena sentiasa beringat bahawa JODOH PERTEMUAN ITU ALLAH YANG TNTUKAN..sudah termaktb sejak azali lagi....

kalau berani ikutlah cara Te-Yan...kahwinlah dengan pilihan keluarga kerna kadangkala pilihan keluarga juga adalah terbaik..tiada ibu bapa yg mahukan anaknye menderita...

mudah-mudahan meow akan bertemu piihan hati yang terbaek satu hari nanti........

Meow Aizawa said...

wahhh...sesungguhnye doa drpd org2 skeliling amat diperlukan...inshaAllah..ti mai knduri..hihi

tashatusyut said...

wahh...sjak bler ni der??haha....
"TERKADANG KU MENYESAL KENAPA KU KENALKAN DIA PADAMUUU....."hak3