Saturday, August 22, 2015

Done with Ijazah Sarjana Muda Pengajian Bahasa Gunaan Bahasa Melayu Komunikasi Profesional

Salam semua. berhabuk dah ni. Jadi, dengan ini saya nak menghebahkan kepada anda semua bahawa sekarang saya seorang graduan UiTM! hahahaha so proud la!

Alhamdulillah. Perjalanan selama tiga tahun kat UiTM dah tamat, Selalunya orang akan cakap, " ala sekejapnya la rasa tiga tahun dah habis. Rasa macam baru semalam daftar sem satu". Pada saya, "cettt takyah bohong la sekejap. hahaha walhal masa belajar tu keep counting cepat la habis cepat la habis. hehehe

Tapi bila fikir balik, memang ada betulnya masa ni berakhir dengan cepat. Kadang-kadang la ada perasaan macam tu kan. Ke most of the time fikir macam tu? hehe. Ingat lagi post saya sebelum masuk UiTM? hehe budak-budak sangat masa tu. Nak baca balik  entri tu pun rasa macam segan haha ---> Klik Sini

Satu fasa sudah berakhir. Lepas ni fasa lain pula. Dah mula rasa stress. Tapi jangan risau rezeki dan peluang itu sentiasa ada. Percaya pada Dia. =)

Terima kasih kepada semua yang mengenali saya. Muah ciked la!

Thanks UiTM, thanks APB, thanks semua.

Alhamdulillah



Gambar semasa buat pembentangan latihan industri. Poyonya ishhh


Last day as a practical students. Masih gigih!




3 komen pembaca awesome:

Unknown said...

En. Meow.. hehe.. sbnrnya sya pun lpsn pra-U jg.. sya minat bidang pngajian bhsa ni.. in shaa allah sya nk smbung pngajian ke ijazah x lma lg.. jd, sya nk mnta pndpat En. Meow lh ptutkh sya smbung pngajian spnuh msa atau spruh msa? Mmndgkan skrg ne sya tgh krja sambilan..

miz naiza said...

Salam En. Meow.. hehe.. sbnrnya sya pn lpsan pra-U jg.. sya minat dgn pngajian bhsa ni.. in shaa allah sya akn lnjutkn pgjian k ijazah x lma lg.. skrg ne sya tgh krja smbilan.. jd ptutkh utk sya smbung pgjian spnuh masa atau spruh masa? En. Meow kn dh bnyk pglman.. mnta pndpat.. ;)

Meow Aizawa said...

@Unknown

salam. keputusan untuk sepenuh masa atau separuh masa tu bergantung pada kemampuan awak. awak kena ikut keutamaan awak. apa yang boleh saya cakap, kalau sepenuh masa awak akan lebih fokus dan jimat masa daripada separuh masa. mana nak keje lagi, mana nak buat assignment lagi. and it takes time. hehe