Monday, April 20, 2015

Latihan Industri di JPA Putrajaya

salam. sekarang dah takde kisah masuk kuliah. hanya kisah kerja. hehe
meow praktikal di Jabatan Perkhidmatan Awam, Putrajaya dan ditempatkan di Unit Pasukan Komunikasi KPPA.

So far seronok sebab relates dengan my course work. meow kat sini dengan classmate meow juga. meja sebelah2 je. hehe. tugas kami ni diberikan by weeks. attend event and buat write up utk laporan. kami diletakkan bawah penerbitan dan korporat. so, setiap hari ada je event yang kami kena pergi and buat laporan pasal event tu.

most of the time, just half day je duduk dalam office. kalau event pagi smpai tengah hari, petang lepas lunch baru ada kat office. kalau event petang pulak just pagi ada kat office. best jugak. at least takde la beku duduk office ni.

sepanjang kat sini juga meow nampak la environment bekerja ni. boleh la kutip pengalaman hari demi hari. bos, pegawai and staf-staf lain pun baik-baik. yang bestnya, selalu dapat  makan free. hehehehe.

bila attend event, dapat kenal dengan pelbagai jenis orang. dari jabatan itu, jabatan ini. boleh la buat network sikit2. hehehehe

ok la. see yaaa =)








4 komen pembaca awesome:

Harith Al Harithah said...

ooo putrajaya yer...eheh selamat bekerja :)

E'in said...

praktikal sampai bile meow?

Meow Aizawa said...

@E'in

saya praktikal mula april sampai julai. which is dah habis dah sekrang. hehe

Unknown said...

meow.. nak tanyee klu saya praktikal kat situ boleh ke..saya jurusan sains komputer..mcmne nak apply mksunyee kene call dulu ke baru hantar dokumen penting:?