Friday, February 1, 2013

Talking about 'Mimpi" ^_^

salam semua.. selamat sudah bulan januari kini dah bulan februari.. sedar tak sedar cuti sem meow tinggal sebulan je lagi.. huwaaaa tanak tanak tanak ! haha..

oke kawan2 sekalian, this time Iam gonna talk about mimpi.. yeah mimpi.. tapi meow bukan nak story pasal mimpi 18sx pulak.. hihi .. no no no no no.. *meow story sebab ada blogger request.. kan encik arjuna ? hahahaha..link beliau blog Mr. Arjuna



mimpi tu perkara normal. bezanya sama ada kita ingat lagi atau tak je mimpi tu.. tapi kan, apa beza mimpi dan mengigau ?? haaaa.. meow ni kira pakej sikit.. mimpi siap dengan ngigau.. haha..

kisah 1
cite ni daripada mak meow sendiri. dulu masa meow kecik2, kami stay kuaters klinik desa tapi rumah kami je dalam pagar tu.. tade family lain.. meow pernah mengigau tengah malam sampai buka kunci pintu rumah dan keluar malam tu.. nasib baek mak tahan.. katenye la..meow tak ingat sangat.. ehehe..naseb baek la mak tahan.. kalo tak, tak tahu la meow ke mana masa tu.. hihihi.. ntah2 jadi cucu bidadari. hihi



ha gini le gamaknye meow dulu.. bahaya ni sleepwalking.. hahaha


kisah 2
cite ni daripada kakak2 meow sendiri.. masa kecik2 dulu kat sekolah, ade seorang gadis (errrrrrr) menjadi kegilaan ramai (ditakuti ramai sebenarnya) hahaha.. namanya Peah.. actually that girl something wrong la.. but she is not making trouble with others. she is in her own life.. haha.. but, pada satu malam tu boleh pulak meow mengigau siap panggil nama si Peah tu banyak kali.. adehhh malu meow !!! hahaha.. start daripada hari tu selalu jadi bahan dorang sampai la meow dah tua bangka ni..haha.. what ever it is, Peah still in my mind.. hahahaha


kesah 3
cite ni pulak time meow dah sekolah menengah rasanya. time tu meow tido kat ruang tamu.. agaknya penat sangat sampai tetido dan yang lain tak tido lagi.. yang meow ingat, mak meow ade cakap sesuatu dalam mimpi then meow sambung "ha yela nanti ajam belikan untuk mak".. and masa tu meow terjaga.. tengok kakak2 meow ketawa kuat cakap ape meow merepek tu.. hahaha..mak meow pon lebar je senyumnye lawak tengok anaknye mimpi nak belikan something untuk dia.. haha.. mesti mak ingat barang kemas tu,.hahaha

kesah 4
cite ni paling baru..masa meow dalam uitm tu.. haha..meow antara orang yang tido awal..yang lain lambat.. nak dikatakan meow mengigau 2 hari sekali..roomates meow selalu cerita ape yang meow ngigaukan.. ade satu malam tu, meow tengah tido. then sorg roomates terusik meow. then boleh pulak meow tersenyum time tu.. then meow gelak kuat2 plak tu.. roomates cakap masa meow gelak tu seolah2 meow tengah rasa kepuasan.. hahahaha lawak gila.malu pon ade.. start daripada malam tu dorang selalu perhatikan meow then cerita esok harinya.. haishhhh tade keje lain bebudak ni selain dengar orang ngigau.. ahaha..

banyak lagi taw..tapi meow tak berapa ingat yang lain tu..selalunya meow mengigau dengan bercakap sampai kawan2 terkejut.. haha..gasak la korang dapat roomates macam meow.. hehe..

but, ade sesetengah mimpi yang meow takut sangat dengan tafsirannya, and ntah la tapi tafsiran tu seolah2 terjadi betul2 kerana tafsirannya sesuatu yang tak baik.. antaranya :

mimpi 1
meow mimpi ular kejar meow and bunuh kawan meow di blok sekolah meow.. beberapa hari lepas tu meow dimasukkan ke dalam wad di hospital Columbia Asia selama 4 hari 3 malam sebab demam panas secara mengejut. suhu badan meow mencecah 40-41 darjah celcius.selama tu, sebanyak 8 botol air dimasukkan ke dalam badan meow..masa tu bulan puasa tahun 2010 dan meow tidak dibenarkan puasa selama 6 hari.. alhamdulillah meow sembuh dan selamat ganti puasa.

mimpi 2
meow mimpi disengat oleh lebah di dalam rumah. beberapa hari lepas tu semasa meow dalam perjalanan ke sekolah waktu pagi. meow terbabas semasa turun bukit sehingga meow dihempap motor sendiri.helmet meow terpelanting ke bawah bukit. buku2 berterbangan..kaki meow tersangkut pada moto. naseb baek tade kereta or motor lain belakang meow time tu..kalo tak, mesti tak wujud blog ni. meow tetap pergi sekolah sebab time tu exam muet. tapi meow tak boleh berjalan sampai cikgu sedar dan terus hantar ke klinik.. kaki meow dikhuatiri patah sehingga senior meow angkat meow masuk kereta..meow berkerusi roda di hospital Putrajaya. tapi alhamdulillah kaki meow tak patah.but, start daripada saat tu, meow ada masalah dengan backbone meow until now..sometimes sakit tu datang dan akan menyiksa meow..huhu



tu la antaranya yang meow ingat, tapi Allah maha besar.. meow anggap ini semua dugaan untuk meow.. jadi meow redha dan laluinya.. mungkin ya dan mungkin takde kena mengena dengan mimpi. tapi, tade yang mustahil bagi Allah.. atau yang lebih tepat lagi, inilah peringatan daripada-Nya iaitu melalui mimpi..

so kawan2, apa2 pon yang terjadi, sentiasalah berdoa untuk memperoleh mimpi2 yang indah.. hehe



oke jum layan mimpi malam ni.. hihi *ehh ! meow pon ada mimpi tentang buaya la..macam mana tu eh Mr, Harith ???? hehehe... ^_^




11 komen pembaca awesome:

Harith Iskandar said...

ehehe lepas ni kite pakat2 pggil meow peah nak nak?ehehe
mmm biase mimpi ular tu mmg bawa tanda tak baik,tp itu lah mimipi kan,kekadang mainan tido je
kalau bab buaya biasanya ada orang yg niat tak baik kat kita,biasanya berkaitan dengan rezeki kalau buaya ni.mungkin rezeki yg salah/haram atau ade org nk khianat dgn kite dlm bab duit..entah...mimpi mcm2 kan :)

Aku Budak Kampung said...

cHocolatemoisT

fie mimpi dikejar Dinasour. kehkehkeh. nice story about "mimpi"

Meow Aizawa said...

@Harith Iskandar

ngeee jangan jangan.. nama tu tak glemer.. hahaha... =P
tu la kan.. mcam2 persepsi tentang mimpi nie.. layankan aje.. ehhe

Meow Aizawa said...

@Aku Budak Kampung

wahh dinaour ? lagi dasat... hihihi
thx ye

! Arjunakirana ! said...

@http://arjunakirana.blogspot.com/

sabo je laaaa... kalau la masa kecik tu ko dah hilang.. mesti dah di bawa bidadari telaga sapta gagagagag :)

Terbaik laaaaa

Meow Aizawa said...

@! Arjunakirana !

kalo da kena bawak lari tade la jumpa blog meow ni..hihihhi

Syafik Coklat said...

kalau nak diceritakan semula tentang kisah mimpi ni banyak . maklumlah dah lebih 20 tahun hidup kan , kadang2 tidur mati kadang2 tidur bermimpi . mimpi terjun bangunan tu yg tak leh blah . terasa badan ntah ke mana . last2 atas lantai dah . haha

Meow Aizawa said...

@Syafik Coklat

betul tu..banyak sampai taleh nak ingat semua dah... lawak la bila mimpi terjatuh longkang..siap badan kita pon bgerak mcm betul2 jatuh.. hihi

hafiz said...

Done follow ur blog! Nice blog hensem boy! Hahahahah keep it up

Meow Aizawa said...

@hafiz

hehe thx ye mr.hafiz

Fatihah said...

untunglah cuti tinggal sebulan lagi. cuti kita dah nak habis dah ni. sobs sobs. haha