Sunday, September 9, 2012

Hari Pertama di UiTM Shah Alam ^_^

salam semua.. sehat ? alhamdulillah ^_^
Minggu Destini Siswa dah pun berakhir yang dilaksanakan selama 8 hari.. lama kan ? UiTM kampus laen selama 6 hari tetapi kampus Shah Alam selama 8 hari.. standard la kan main campus kan.. hehe

oleh sebab itu, habes je MDS semalam, meow terus balik rumah.. hehe..lama tak on9 la.. oke2 jum tengok sikit perjalanan meow masa hari pertama tu.. hehe


hehe bergambar depan rumah sebelum gerak ke Shah Alam.. haha (alamak tembamnya meow..hihi)
*kami gerak jam 8.15 pagi dan sampai ke Shah Alam jam 8.50 pagi...
naseb baek la jalan tak sesak..cuma sesak bila dah masuk UiTM tu...


I walked away... haha..untuk masuk ke kolej kediaman, kenderaan sendiri tak dibenarkan masuk..so kena parking kereta di padang kawad then naek bas UiTM ke kolej masing2... meow gerak ke Kolej Perindu..bagus jugak kan buat macam ni..at least tak sesak dengan kereta mak bapak dalam UiTM tu.. haha..tapi yang penatnya kena mengangkut semua barang2 ke dalam bas.. hahaha (sambil nyanyi lagu akademi fantasia..haha)



hahaha inilah rupa "ruang" untuk meow..ruang belajar kat sebelah laen...8 orang sebilik tidak layak dipanggil sebagai BILIK malah lebih sesuai di panggil dorm.. hahahaha
bila kami turun bas saje, terus ambil kunci bilik..tiada apa2 pendaftaran masa tu.. terus ke bilik dan kemas bilik sebab taklimat mula kol 3.30 petang tu.. satu lagi bagus dorang buat macam tu sebab tak kelam kabut nak daftar la, hal bilik la ape la.. hehe

syukur la kami kat blok tu dapat peralatan2 yang baru2 belaka..semuanya baru.. hehe
tandas pon baru, boleh baring kot *okay tipu* hihihi..tade la sampai baring tapi just nice..tak macam tandas awam.. hehe..

tentang roomate meow pulak, 7 orang fakulti yang sama iaitu fakulti Akademi Pengajian Bahasa tapi sorang lagi fakulti Business.. dalam 7 orang tu pulak, 4 orang cos bahasa Inggeris manakala 3 orang cos bahasa Melayu..tak sangka rupa2nya  roomate meow mostly fac yang same.. ehehehe..
tapi, ramai dari matrik ngn asasi..2 org je dari STPM..so ramai umur 19 tahun.. meow ngn sorg lagi tu je tua kat dalam bilik tu..hehehe

taklimat mula 3.30 petang kat surau kolej...bestnye makanan free selama MDS.. haha.. malam tu pulak ramai2 pergi MTM (Masjid Tuanku Mizan) ... luckly MTM dokat bonar bonar dengan kolej Perindu so jalan kaki je..kolej2 laen jauh so kena naek bas..haha..
then program kat MTM abes dalam pukul 11 malam..
sebelum masuk bilik tido mesti ade perjumpaan dulu..so malam pertama tu balik bilik pukul 1 pagi.. then kena bangun pukul 4.30 pagi sebab pukul 5 pagi dah start program.. adehhh

okelah itu serba sedikit je..nanti ada masa meow cerita the whole things happend in MDS.. sekarang meow nak siap2 nak balik kolej dah.. hehe bye2 kawan2...jumpa lagiiii
*sorry ar penulisan meow dah skema..hahaha

nak cari meow ??? cari la di bilik P4305 Kolej Perindu UiTM Shah Alam.. jeng jeng jeng !!! hihi






11 komen pembaca awesome:

Syakir Rahman said...

woahhh... ada sorg lgi blogger bru msuk uitm shah alam... nnt ley wat mini gath ni..ahahaha

Meow Aizawa said...

@Syakir Rahman

hehe...ade mini gath ? wahh bestnye !! hahaha

E'in said...

meow mmg agak berisi laa.. hehehe.. good luck ngan suasana baru!

Harith Iskandar said...

ade awek2 yg sangkut kat meow tak nie?...
dulu2 pon mmg xleh masuk kete.tp dh lame2 skt dh boleh masuk dah.xcayer tgk la nnti..ehehe

p/s: a ah la meow dh gemok...tande hati gumbira le tu kan kan ehehe

Meow Aizawa said...

@Harith Iskandar
hehe awek ?? ntah la ade ke tak..hehe

tula mula2 je kot dorg buat macam tu.. haha

haha meow memang dah gemok la..hehe
takpe2 nanti lame2 mesti fit balik.. haahhaha

Nurkhalida Shaiedi said...

Nk tanya, kolej dengan kelas jauh tak? Kalau fakulti perakaunan. Tq

Meow Aizawa said...

@Nurkhalida Shaiedi

kolej mana tu eh ? tak silap sy fakulti perakaunan di menara SAAS. kalau prmpuan di kolej melati/mawar agak jauh la ke menara sebab kena ambil bas. kalau lelaki di kolej perindu tak jauh sangat. boleh jalan kaki ke menara SAAS. cabarannya cume nak ke menara tu kena daki bukit. hehee

Amirah Tan said...

nak tanya, kolej melati dgn fakulti sc gunaan jauh tak?

Meow Aizawa said...

@Amirah Tan
fac sains gunaan di menara SAAS. kalau jalan kaki memang berpeluh la sebab kena daki bukit. so better naik bas utk ke SAAS. =)

Amirah Tan said...

Menaraaaa ๐Ÿ˜“๐Ÿ˜ฑ okay. Thanks๐Ÿ˜Š

sharifah abd rashid said...

Kolej yg mana dekat dgn fakulti sains?