Wednesday, July 4, 2012

perasaan dan perasan..

salam semua.. sehat kan ? thx ar ye sebab sudi menjengah ke blog meow yang ta ramai follower ni.. ape kate promote kat blogger laen  follow meow ? hihihi..

okay back to topic..

kawan2 yang dikasihi, korang mesti pernah ada perasaan kat someone kan ? haa jangan bohong.. mesti pernah kan ? dan, mesti pernah terperasan sendiri jugak kan ? hehe..

actually, perasaan dan perasan ni tak jauh hubung kaitnya.. ehh yeke ? ke andaian meow je ? hehe..bagi meow kan.. :

Perasaan
normal ar kan sebagai manusia, mesti ade perasaan... perasaan pulak terbahagi kepada pelbagai jenis... sayang, marah, takut or ape2 yang sewaktu dengannye..hehe

Perasan
okay yang ni kurang normal..tapi, perasan ni wujud disebabkan perasaan.. betul tak ? ehh tak betul ? adehhhh ^_^
bagi meow, sebab perasaan yang melampau la membuatkan diri kita ni perasan.. contohnya :

situasi
Jemah : ehh, aku rase kan si Mael tu syok kat aku la..
Jenab : yeke ? die dah express his feeling-feeling ke kat kau ?

Jemah : belum lagi, tapi kan cara die tegur aku, cakap dgn aku, layan aku.. aku pasti die syok kat aku !
Jenab : kau jangan yakin sangat Jemah, maybe tu cara die layan semua orang..
Jemah : tak kot, feeling aku ni, kuat mengatakan ya ! ohhh Mael...
Jenab : errr kau ni.. jangan kecewa pulak nanti yee..

kan ? mesti ramai yang pernah rasa macam ni..
meow rasa, inilah salah satu pengalaman kite sebagai orang yang nak kenal dunia..dibentangkan dengan pelbagai perasaan..

walaupun macam tu, manusia ade pilihan dan berhak untuk memilih dengan kepelbagaian itu.. perasaan kite terhadap seseorang akan membuatkan kite lalai, alpa, dan sampai berimaginasi.. kenapa eh ?? sebab kite ni suke syok sendiri !
benar atau tidak ?


susah nak buat pilihan..tambah2 hal berkaitan dengan perasaan...berkecamuk bro !


okay la..meow harap korang faham ape yang cuba meow sampaikan.. tak mampu terluahkan dengan kata2 apatah lagi dengan penulisan meow nie.. dan ketahuilah anda semua, apa yang dicoretkan di blog meow ni adalah apa yang meow rasa..(nampak sangat meow tgh perasan kat someone tu kan, dan akhirnya baru tahu meow perasan sorg2..hihi)

dan..sekarang meow hanya.....



undur diri... hihihi

bye2 nak lari 200meter sekejapp..hihi



6 komen pembaca awesome:

Harith Iskandar said...

polower dh 300 lbh kire pemes la tu meow..ehehe sy baru je 100 lbh :p .

tp bab perasaan & perasa ni sy suke dua2..sy suke ade perasaan kt org.kalau org ade perasaan lg best..
tang perasan plak sy suke org perasan yg sy suke kt dia sbb mane lah tauuu kot2 sbnar nyer dia pon mmg ade perasan jgak ttg khadiran kite d sisi..

sooo meow jgn la lari 200 meter..marathon terus je ler...ekeke :p

Meow Aizawa said...

@Harith Iskandar

hehe...kalao follower seribu lebih lagi best kan ? hehe

betul jugak tu..sronok kalo kite buat org perasan kehadiran kite..untung nasib die pon ade perasaan yg same kan... hehehe

usaha nak fit badan so kene lari..marathon ta larat la..hihihi

cik nanie said...

cik meow tangkap feeling la..nape nak undur diri plak cik meow??awek perak kan ada ;)

SYAH'IZZAT said...

bunga bukan skuntum bro. hahaha

Meow Aizawa said...

@cik nanie

ntah le cik nanie oii.. hahahaha
sabo je la.. haha

Meow Aizawa said...

@SYAH'IZZAT

sbb bkn sekuntum la meow lari je.. kalo tak, bakar diri dah.. hahahahahaa