Tuesday, June 14, 2016

Makan Best - Aroii Thai Bowl Noodle, Shaftbury Square Cyberjaya

Salam. Selamat berpuasa semua.

Sempena bulan puasa ni mesti tercari-cari tempat makan yang best. Jadi saya akan kongsi beberapa tempat makan best yang selalu saya pergi. Memang antara tempat makan favorite saya dengan kawan-kawan. Dah jadi port lepak. Hehe.

Kalau anda berada sekitar Cyberjaya dan Putrajaya tu boleh la cuba makan di Aroii Thai Bowl Noodle. Alamat kedai ni:

Aroii Thai Bowl Noodle
Unit P1-31 3250, Shaftbury Square,
Persiaran Multimedia, Cyberjaya.

Senang je nak cari kedai ni. Kalau cari Shaftbury Square mesti akan jumpa. Berhampiran dengan SKMM.




Konsep kedai ni sama macam Boat Noodle. Tapi kelainan Aroii Thai ni yang paling heaven adalah semua menu berharga RM1.90!!! Sup ke, nasi ke, air ke, dessert ke semua RM1.90! Best kan? Tapi jangan ada yang terkeliru dengan kedai Boat Noodle yang kat Dpulze tu sebab anda akan dapat menu yang RM1.90 hanya makanan bersup sahaja. Tapi kalau Aroii Thai ni, SEMUA RM1.90!

Portion pun not bad. Berbaloi dengan harga dan yang paling penting SEDAP! Sesuai juga untuk anda yang nak jaga badan. So anda boleh bajet sendri berapa mangkuk anda nak makan. Kalau tak cukup, no worries, boleh tambah order.

Jom tengok menu!


Beef Glass Noodle Soup
- Sup dia sedap. Rasa macam light-light je. Tak heavy macam sup Boat Noodle


Chicken Glass Noodle Soup
-Lembut je mee dia. 


Tom Yum Glass Noodle Soup
- Pedas ni. Sesuai la kalau anda suka tomyam pedas, 


Hat Yai Fried Chicken Wing
-Menu wajib cuba. Tak akan menyesal bila dapat rasa kerangupan ayam goreng ni.


Thai-style Chicken Fried Rice
-Nasi goreng yang sedap. 



Thai Crisp Fried Anchavies with Peanuts
-Macam kudapan. Ada ikan bilis dan kekacang. Memang sedap


Mangi Sticky Rice
-Salah satu pulut mangga yang sedap saya rasa. 



Vegetarian Spicy Spring Roll
-Popia sayur makan dengan sos dia memang sedap.


Green Papaya Salad (Som Tam)
- Menu ni terbaik. Pedas-pedas pun bedal jugak. 


Thai Iced Tea
- Menu wajib saya setiap kali makan sini. Sedap! tak sama dengan rasa Boat Noddle punya teh.



 Menu-menu ni antara menu yang wajib saya makan. Banyak lagi menu yang anda boleh pilih. Secara kesulurahannya memang berpuas hati. Kalau nak bawa kanak-kanak pun tak jadi masalah. Sebab banyak side dish yang mesti kanak-kanak suka. Anak buah saya 6 tahun boleh makan enam mangkuk sup ayam tu ok! hahaha.

Terliur kan. Boleh la singgah.

*Oh ya, sempena bulan Ramadan ni kalau anda nak buat tempahan pun boleh.




Like FB Aroii Thai untuk dapat 10% off ok!




Melepak!



1 komen pembaca awesome:

Mawardi Yunus said...

wah macam menarik je. boleh cuba nie