Friday, August 12, 2016

Makan Best - Western Station 21, Bangsar

Salam.

Entri kali ni nak bercerita tentang tempat makan best. Kalau singgah Bangsar tu boleh cuba la makan makanan Western di Station 21.

Untuk pengetahuan korang, Station 21 dah beroperasi di tempat baru iaitu di Medan Selera Masjid Abu Bakar As Siddiq, Jalan Telawi Bangsar. Sebelum ni beroperasi di Medan Selera depan Bangsar Village tu kan.

Nak cari senang je. Masjid tu sebelah saje dengan tapak medan selera yang lama tu. Kalau yang baru nak cari, landmark je Bangsar Village. Then akan nampak Masjid tu. Kedai tu dalam kawasan Masjid. Kebetulan saya ada acara di IPG sebelah UM so habis tu terus mengidam nak makan chicken chop.

Mula-mula lalu tengok kedai tutup. Kecewa sekejap. Tapi perasaan tak puas hati selagi tak check betul2 sebab saya dah janji dengan kawan ofis untuk bawa dia makan kat situ. Saya berhenti kereta dan terus check betul-betul. Then nampak macam ada kertas ditampal kat pagar kedai dia, Rupa-rupanya dah berpindah.


Beroperasi di tempat baru.

Nasib tak jauh. Senang nak cari kat sebelah tu je. Kalau di Station 21 ni boleh pilih jenis sos. Ada beberapa sos seperti oriental (masam-masam manis), black pepper, mushroom. Rasanya ada lagi kot, Lupa nak snap menu. Hehehe

Kali ni saya order sos oriental sebab nak cuba rasa masam-masam manis tu. Tapi memang thorrrbaik la sos dia. Sedap!Sos oriental. Rasa macam tiga rasa ada nenas, Sedap!


Kawan ofis saya order sos mushroom. Dap!


Overall saya memang recomend untuk cuba makanan kat kedai ni. Ada banyak lagi menu. Jangan risau la. Sizzling ada, Lamb chop ada. Masakan panas goreng-goreng pun ada.

Pasal harga jangan risau. Memang berbaloi dan  akan puas hati! Chicken Chop harganya around Rm14-15 sahaja! Portion yang besar dan daging ayam yang tebal. Terbaik!

Kalau nak tahu juga, kedai ni memang kedai favorite family saya sejak dulu lagi. Percaya atau tidak yang saya dah pergi kedai ni sejak zaman saya sekolah rendah. Dulu atok kerja di Bangsar, setiap kali kami datang datang melawat dia, dia mesti akan bawa kami makan kat Station 21. Dari medan selera bumbung khemah, sampai medan selera berbatu, sampai la sekarang medan selera perkarangan masjid. Walaupun dah bertahun-tahun, rasa dia tetap sedap dan perniagaan dia masih maintain. Orang kata memang full house la.

Okay, kalau nak try boleh la singgah. Hehe

0 komen pembaca awesome: