Monday, April 1, 2013

Mereka Tidak Mengerti ...

salam semua.. meow nak ucapkan terima kasih kepada bloggers yang doakan kesejahteraan meow.. Alhamdulillah meow dah sihat.. ^_^


kawan-kawan, apa yang berlaku pada kita, tak semua orang tahu. kita ade hak nak menentukan siapa yang perlu tahu tentang hal kita dan siapa yg tak perlu tahu. adakalanya bagus kalau tak siapa yang tahu. tapi sesetengah perkara perlu diberitahu juga.


perjalanan semester ini sedang menguji meow.. baik dari segi sahabat, lecturer, persekitaran dan diri meow sendiri.. pernah tak terjadi pada kamu yang mana kamu dah sehabis baik menyembunyikan sesuatu tetapi terhidu juga oleh orang lain ? maksud meow bukannya kamu buat salah mencuri ke ape ke.. haha



maksudnya, kesedihan or kesakitan. puas sorok namun ada juga orang yang tahu. tapi mungkin kurang tepat sangkaan orang tu.. hehe.. kite ni insan biasa. dan manusia ni suka menilai sesama manusia. betul ? haha



jadi, apa2 yang berlaku, redha dengan ketentuan Allah kerana Dia maha mengetahui. dan, jika seseorang itu menyakiti hati kamu walhal kamu sedang menahan kepedihan, bersabarlah sesungguhnya mereka tidak mengerti....







*meow tido dulu.. ehehe.. bye2


11 komen pembaca awesome:

Harith Iskandar said...

ooo nape pulak meow? ni musti kurang minum sup ni...jom g pekena sup ani utara belakang uitm tu...ajak awek2 sekali :p ehehe

kurang bersenam tuuu, musti lemak byk :p

Meow Aizawa said...

@Harith Iskandar

tu la..meow asyik kumpul lemak je ni.. hehe.. boleh je.. tggu org blanja je.. hehe

Mr. Doctor said...

Perhaps org yg dpt hidu apa yg kita sgja smbunyikan tu the one who really care bout us :-)

W. Mastura said...

huhu biasa, tak semua orang boleh menerima kita seadanya . just cool and relaks :)

Meow Aizawa said...

@Mr. Doctor

in shaa Allah.. mudah mudahan mcm tu la.. hehe ^_^

Meow Aizawa said...

@W. Mastura

betul tu.. mmg manusia sikapnya mcm tu kan.. hehe thx ^_^

man said...

kena bersenam ni..heheheh

E'in said...

xmo sedih2 laa meow..

Meow Aizawa said...

@man

btul tu.. kna bsenam ni.. heeee

Meow Aizawa said...

@E'in
hehe tak sedih dah ^_^

MawardiYunus said...

Apapon herlaku. Tabahkan hati. Ingat Allah sentiasa bersama kita. Semua berlaku ada hikmahnya :)