Saturday, April 27, 2013

Suatu Penantian

salam semua..harap2 rakan2 meow semua sehat belaka. minggu ni cuti midsem meow da nak abes.. aduyai cepatnye... hehe

setiap manusia mesti ade benda yang ditunggu2kan kan ? contohnya, kalo suami isteri tu tak sabar2 nak dapat baby.. baby boy baby girl.. haha... kalo student ? ape yang ditnggu ? haha.. da semestinya tunggu nak konvo je la.. kalau jahat sikit tunggu duit tajaan masuk akaun.. kan kan ?? hehe

dalam hidup ni macam2 kite tunggu. sesuatu yang kite nantikan ni sebenarnya satu ujian. setuju tak ? yes meow setuju. sebab, dengan adanya penantian ni, manusia dididik supaya bersikap sabar. kan bagus tu.. tapi ade je yang jenis tak sabar2. hehehe



orang yang tak suka menunggu ni, mesti selalu mengadu, mengeluh, complain sini complain sane. tapi tu la, susah nak kawal. meow sendiri pon macam tu KADANG-KADANG. heeee

khamis hari tu meow temankan kakak meow ke kl untuk lapor diri. die dapat kerja baru kat kl. pukul 8 pagi sampai kat wisma tu dan meow tunggu dalam kfc tu sambil jaga beg2 dia. dari pukul 8 pagi meow tunggu sampai la pukul 4 petang. hmm memang menguji kesabaran. tapi meow tak marah pon. malah meow rase seronok pulak. sebab dapat tengok gelagat manusia dalam kfc ni dari pagi sampai petang. cume penat duduk je..

nasib la pekerja kfc ni baik2 belaka tolong caj kan phone meow yang habes bateri. yela meow tak bawa charger or power bank meow.. meow takan lupa la kfc tu.. hehe. abes je hal kakak pukul 4 meow terus shoot balik. dia terus ke hostel kat kelana jaya.

penantian tu suatu penyiksaan, ye meow akui. tapi sedar atau tak kita akan dapat sesuatu daripadanya. bezanya, kite sedar atau tidak.. betul tak ? hehe


seronok bila dapat happy macam kami kan ? hehe


5 komen pembaca awesome:

Harith Iskandar said...

yg belakang tudung pink tu kakak meow ke?kirim salam yerrr :p

Lisa Sheila said...

hehe...memang betul penantian suatu penyeksaan tapi penantian tu juga mengajar kita erti kesabaran kan... :)

Harith Iskandar said...

yg kt belakang tu kak meow ke?comeiii kirim salam ek ehehe :p

Meow Aizawa said...

@Harith Iskandar
haah tu kakak meow. umur die 22.. ok in shaa Allah meow sampaikan.. alaa tapi dah berpunye la die.. rugi la abg harith.. heee

Meow Aizawa said...

@Lisa Sheila
betul tu.. setiap hari kite terima sesuatu kan.. hehe