Tuesday, January 17, 2012

Soalan yang menguji minda..haha

salam bloggers ! ayoooo best pulak rase bile cuti nie..so ade mase sikit nak post entry baru..haha..
banyak cerita yang meow nak kongsikan dengan anda semua.. sekarang tengah ade peluang so meow nak cerita  beberapa soalan maut yang sangat menguji minda meow untuk menjawabnya..

cerita nie semua terjadi di tempat kerja meow.. biase ar tiap2 hari jumpe orang yang berbeza so perangai pon berbeza ar kan..haha..meow akan cerita yang mane meow ingat lagi..rasenye banyak tapi banyak da lupe.haha

cerita 1

meow berada di level 5 di KLIA
seorang passenger melulu ke arah meow dan bertanya

mamat : hello hello, ini level berapa ?
meow : level 5 encik..
mamat : level 3 kat mana ?                                
meow : mesti ar di bawah encik !
mamat : owh owhh
meow : !#$!Q%@^#^&%^&* !!!!!




alahaiii..tekanan betul bile ade orang tanye soalan macam tu..aduiiii !!..ku layankan saje..
nak aje meow cakap level 3 kat atas bumbung airport tu haaa,.,,hahaha


*terkejut meow same seperti kartun sebelah nie..haha
soalan itu yang ko tanye aku..adess !!






cerita 2

meow berada di kiosk self-check-in di KLIA..


seorang foreigner (bangla) datang ke arah meow sambil membawa bundut besar (mungkin beras dari Malaysia) haha
(it has been translate into Malay..)


mamat : hello, pejabat MAS, pejabat MAS (pelat bangla)
meow : di tingkat 3 encik..di bawah ini..
mamat : macam mana nak pergi sana ?
meow : boleh pakai TANGGA atau LIFT (sambil menunjukkan arah lift yang terang2 depan mata)
mamat : (terpinga-pinga lagi) ayooooo
meow : di situ encik, di situuuuuu (stresssss !)

mamat itu pon berlalu pergi..meow perhatikan die..sampai satu ketika, die berhenti dan kelihatan sedang mencari2 pintu lift..meow pula tertawa kecil (alamak ayat akuuuu, haha)
meow pon menuju ke arah mamat itu dan...

meow : kenapa encik tunggu kat belakang lift..pintu lift kat depan encik..sini encik ikut saye..
mamat ; owhh owhh (owhh je ????!!!)
meow : masuk lift dan tekan butang 3..
mamat : owhh owhhh (sambil angguk kepala)

ayoooohhh... kalau ar meow tak pergi dekat die, alamaknye sampai seminggu ar die duk tercangak kat belakang lift tunggu pintu lift bukak..hahahaha


haaaaaaa....banyak lagi sebenarnye..tapi semakin lupe la pulak..dua ni saje yang maseh segar dalam ingatan..haha..oke2 meow chawww dulu...salam!!

*sori ar ayat nak skema saje..hihihihi !!


4 komen pembaca awesome:

HARITH ISKANDAR said...

adeiiii pening ooo kene mcm tu..kene tahap sabar paling tgii tuh..ehehe :)

Firdaus® said...

hahahah soalan menguji sangat...huk33 (tangan didada mata keatas) kui33 =P
btw salam perkenalan..

do follow my blog ye =)

Meow Aizawa said...

@Firdaus®

hehe..kann...byk lagi yg lawak..tak terkira dah..sure ! thx ye ! hihi

Meow Aizawa said...

@HARITH ISKANDAR

memey pening...bole pengsan nak jawab soklan yg mcm tu..haha