Friday, May 23, 2014

Temu Bual Bersama Ben Ashaari

Salam semua. entry kali ni merupakan entry throwback meow. al maklum la busy mengalahkan presiden.

Semester ini, meow kena buat satu sesi temu bual dengan individu yang bekerjaya. Temu bual ni merupakan tugasan individu meow untuk semester ni. Tak kisah la individu tu terlibat dalam bidang apa pun. Classmate meow ada yang pilih pengusaha butik, kedai makan, kolam pancing, model sambilan, seramik, dan sebagainya. Boleh dikatakan kebanyakan mereka memilih untuk menemu bual individu yang berjaya membuka perniagaan sendiri.

Mulanya risau juga sebab meow takde idea nak temu bual sape. Bila tengah scroll instagram, ternampak abg Ben Ashaari. Then meow rase why not temu bual abg Ben. Advantage kepada meow sebab pensyarah meow cakap sebelum ni takde student yang temu bual penulis blog. So im the first.

Nasib meow baik sebab Abg Ben sudi bekerjasama dengan meow. Meow pilih Abg Ben sebab Abg Ben penulis blog yang famous dalam kalangan blogger kat Malaysia ni. Menulis blog ni pula boleh menjadi salah satu sumber pendapatan penulis blog. So, itulah yang meow cuba ketengahkan dalam sesi temu bual tu. Macam mana nak jana pendapatan dengan hanya menulis blog ? blogger mesti tahu kan macam mana. hehe.  Kebetulan juga kami menetap di kawasan yang sama.

Alhamdulillah sesi temu bual berjalan dengan baik. Abg Ben sangat membantu memberikan idea. For real, seronok dapat bersembang dengan Abg Ben. He is very kind person. Friendly. Qhaliff pulak adoii comel.. haha. Kami mula temu bual seawal jam 7.30 pagi. Awal kan ? hehe iade semua fresh. hehe

Terima kasih Abg Ben sebab sudi meluangkan masa untuk sesi temu bual tu. Bukan senang nak berurusan dengan orang yang sibuk. and tahniah atas kelahiran Zahra Nur Iman. hehe
gambar ? hihi



pengalaman yang berguna. hehe

so kepada anda yang nak kenal Abg Ben Ashaari ni lagi boleh intai2 blog beliau ok 


3 komen pembaca awesome:

zarulfarhana said...

wah dpt interview abg ben.. blogger trkenal tue

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 452
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

! Arjunakirana ! said...

wah.... terbaik laaaa... satu hari nanti... wootwoot2